Sport

Novak sa zastavom Srbije na šampionskoj paradi u Parizu: Sanjao sam ovo

Organizatori Olimpijskih igara napravili su šampionsku paradu ispred Ajfelovog tornja za osvajača zlatne medalje Novaka Đokovića
Novak sa zastavom Srbije na šampionskoj paradi u Parizu: Sanjao sam ovoGetty © Brendan Moran

Prema pisanju francuskih medija, oko 13.500 navijača okupilo se na "Trokadero" trgu ispred Ajfelovog tornja.

U pitanju je bila šampionska parada za Novaka Đokovića, koji je dan ranije osvojio zlatnu medalju u tenisu, savladavši Karlosa Alkaraza u finalu.

Đoković je bio ogrnut zastavom Srbije, a oko vrata je imao zlatnu medalju koju je toliko želeo i koja mu je nedostajala sve ove godine njegove karijere.

"Dobar dan svima, dobar dan Parizu. Ovo je vrh moje karijere i san svakog sportiste. Kada ste mladi, sanjate o tome da reprezentujete svoju zemlju širom sveta. Postoje mnogi gren slemovi, Rolan Garos je jedan od njih, ali Olimpijske igre su čast i privilegija. Definitivno je ovo najveći uspeh koji sam ostvario zbog emocija kroz koje sam prolazio. Kada sam osvojio poslednji poen, to nikada nisam osetio. Sa 37 godina sam bio bolji od mlađeg momka i osvojio zlato. To je ostvarenje sna i nisam mogao ništa bolje da postignem", izjavio je Đoković.

Zahvalio se srpski teniser navijačima koji su ga podržavali i na Olimpijskim igrama.

"Sjajna je podrška, vi ste najbolji navijači na svetu. Neverovatno! Svaki sport je popunjen, hteo sam da uzmem par karata, ali sve su rasprodate, nije ih bilo ni za mene. Mogli ste da ostavite neku kartu i za mene. Šalim se, stvarno ste sjajni. Divno je biti deo Olimpijskih igara i ove tradicije. Nosio sam zastavu u Londonu na otvaranju i mislio sam da je to najveće dostignuće za nekog sportistu. Do juče, kada sam osvojio zlato", zaključio je Đoković.

image