Sport

Pešić: Nekada su potrebne i ovakve utakmice, pokazali smo ponos i karakter

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije nakon pobede nad Australijom u četvrtfinalu Olimpijskih igara, istakao je da je Srbija odigrala dva različita poluvremena, ali i da je pokazala ponos i karakter
Pešić: Nekada su potrebne i ovakve utakmice, pokazali smo ponos i karakterGetty © Daniel Kopatsch

"Orlovi" su izveli najveći preokret u istoriji Olimpijskih igara.

Srbija je slavila nakon 24 poena zaostatka i na kraju sa 95:90, posle produžetka savladala Australiju.

"Svaka eliminaciona utakmica je teška sa mentalnog, psihičkog aspekta. Iako većina misli da je mnogo važno da budeš opušten i donosiš odluke prilikom napada sa dozom samopouzdanja, ipak je totalno obrnuto. Nama se prvi put desilo da smo poklekli pod pritiskom. Noge su nam otkazale. Nismo stizali ni faul da napravimo. Ne samo zato što su oni fantastični… Mils je dao 20 poena za poluvreme, a posle do kraja šest. Podbacili smo u odbrani. Gledali smo jedan u drugog, a oni su to iskoristili. Napali su naše spoljne igrače na ivici faula. Ne kažem da je to uvek bio faul, možda nije nikad, ali mi nismo pronalazili rešenje za agresivnu odbranu. Samo smo pratili njihovu igru na terenu", rekao je Pešić.

Selektor Srbije je potom naglasio da je Srbija potpuno drugačije ušla u drugo poluvreme, kao i da je pokazala ponos i karakter.

"Sva je sreća da u košarci postoje dva poluvremena. Uspeli smo da se saberemo i vidimo šta bi mogli da uradimo. Pokazali smo ponos i karakter. Ne znaš šta je bolje? Da loše počneš pa da pobediš, ili da držiš kontinuitet tokom cele utakmica pa pobediš. Ja sam za ovo drugo, ali nekada je dobro da doživiš ovakvu utakmicu, na ovakvom turniru. Australija je fantastična ekipa. Da nismo promenili odbranu i pokazali želju izgubili bi. Onda bi krenulo da se objašnjava zašto smo izgubili. Trener nije uzeo tajm-aut, trebalo je da drži Jokića 50 minuta na terenu… Onda sigurno dobijamo. Ja volim kritike".

Nikola Jović nije bio u protokolu za meč protiv Australije, ali nije isključeno da bude spreman za sledeći meč.

"Jović nije mogao danas. Malo je bolje, sutra ćemo da vidimo", rekao je Pešić.

image