Sport

Australijanke pokazale klasu, Marinine "lavice" zaustavljene u četvrtfinalu Igara

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se treći put uzastopno plasira u polufinale olimpijskog turnira, pošto je ubedljivo poražena od selekcije Australije – 67:85

Australijanke nisu dozvolile reprizu muškog četvrtfinala na Igrama u Parizu i sigurnom igrom stigle su do ubedljivog trijumfa protiv Srbije i plasmana u polufinale.

Košarkašice Srbije odigrale su prilično loš meč, ili bolje rečeno Marinine "lavice" borile su se onoliko koliko su im protivnice dozvolile.

Australija je kontrolisala igru i rezultat od početka do kraja meča i došla do zasluženog trijumfa.

Srpske košarkašice nisu se snašle protiv snažnog, brzog i preciznog australijskog tima, ali su uspele da izbegnu rezultatski debakl.

Već posle prve deonice bilo je očigledno da je Australija kvalitetniji i koncentrisaniji tim, a prednost rivalki posle 10 minuta igre bio je sedam poena.

Do poluvremena minus "lavica" otišao je na 16 poena, a onda je usledila maestralna četvrtina Australije, koja je u jednom trenutku imala 28 poena prednosti.

Srbija je pokušala nemogući preokret, Nogićeva i Dugalićeva pokušale su trojkama da vrate ekipu u život, ali je Australija uvek imala spreman odgovor, najčešće preko Alane Smit i Kejle Džordž.

Poslednja deonica protekla je mirno, Australija je čuvala ubedljivu prednost, a izabranice Marine Maljković spustile su razliku ispod 20 poena.

Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Alana Smit sa 22 poena, po 18 su dodale Džejd Melburn i Kejla Džordž.

U srpskom timu istakla se Jovana Nogić sa 17 poena, Anđela Dugalić dodala je 14, a Ivana Raca 10. Potpuno je podbacila Ivon Anderson, koja je postigla 6 poena, ali imala čak 5 izgubljenih lopti.

Srbija nije uspela da se ode u treće uzastopno olimpijsko polufinale, dok će se Australijanke za plasman u finale boriti protiv pobednica duela između SAD i Nigerije.

image