Sport

Neuspeh srpske atletike - i Vilagoš i Bibić bez finala na Olimpijskim igrama

Reprezentativka Srbije u atletici Adriana Vilagoš nije uspela da se plasira u finale u bacanju koplja na Olimpijskim igrama u Parizu, dok je Elzan Bibić ostao bez plasmana u finale u trci na 5.000 metara
Neuspeh srpske atletike - i Vilagoš i Bibić bez finala na Olimpijskim igramaGetty © Christian Petersen / Staff

Vilagoš je osvojila 13. mesto u kvalifikacijama hicem od 60,49 metara. Plasman u finale je obezbedilo 12 takmičarki, te je ona ostala prva "ispod crte".

Najbolji rezultat u kvalifikacijama imala je Poljakinja Marija Andrejčik, koja je koplje bacila 65,52 metra. Pored Vilagoš, do finala nije stigao ni Elzan Bibić.

Bibić je u prvoj kvalifikacionoj grupi zauzeo 14. mesto, pošto je 5.000 metara istrčao za 14 minuta, 14 sekundi i 46 stotinki. Plasman u finale izborilo je osam najboljih. Najbrže vreme u prvoj kvalifikacionoj grupi imao je Norvežanin Narve Gilje Nordas (14:08.16).

Ovo znači da je Srbija sada ostala bez ijednog atletičara u Parizu, kao i da se nijedan srpski atletičar nije takmičio u finalu. Prethodno su u kvalifikacijama ispadali Ivana Španović i Milica Gardašević u skoku udalj i Armin Sinančević u bacanju kugle.

Jedini plasman u finale obezbedila je Angelina Topić u skoku uvis, ali ona nije imala sreće da je doživela prelom zgloba, koji ju je sprečio da se umeša u borbu za medalje.

image