Selektor vaterpolista: Momci su zaslužili ovakvu pobedu, još dva meča do sna!

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović izjavio je da je njegov tim zasluženo izborio plasman u polufinale Olimpijskih igara u Parizu

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Igara, pošto je u četvrtfinalu savladala Grčku rezultatom 12:11 nakon velike drame.

Grci su izjednačili na šest sekundi pre kraja, da bi potom Nikola Jakšić sa velike udaljenosti u poslednjim sekundama utakmice pogodio protivničku mrežu.

"Još jedan korak ka medalji, ništa ne znači. Važno je da smo pobedili, nagrađeni smo za sav trud i rad koji smo imali u prehodnih godinu dana. Znamo šta četvrtfinale donosi, imali smo opterećenje četiri četvrtfinala u kojima smo ispadali od Tokija. Momci su zaslužili pobedu na ovakav način, još lepše i bolje. Imamo još dve utakmice do sna, nadamo se i do jave", rekao je Stevanović novinarima u Parizu.

Vaterpolisti Srbije će u polufinalu Olimpijskih igara igrati sa pobednikom duela Australija - SAD.

"Mi smo ekipa, koja ima oscilacije, nadam se da su momci ovom utakmicom shvatili koliko vrede, da će dobiti dozu samopouzdanja za nastavak Igara. Imaćemo oscilacije i u budućnosti, ovo više nije generacija kao prethodna. Ovo je timska pobeda. Dobili su nagradu, sada bi trebalo sve da zaboravimo i da se pripremimo za narednog protivnika u polufinalu. Želim samo da uđemo u naredni meč kao što smo ušli i u ovu utakmicu. Moramo obe da dobijemo, nemamo pravo na grešku", zaključio je Stevanović.