Neverovatan posao Atletika - Alvarez i Galager su nove "jorgandžije"

Doskorašnji fudbaleri Mančester sitija i Čelsija - Hulijan Alvarez i Konor Galager, nova su pojačanja Atletiko Madrida

Informaciju je potvrdio transfer ekspert Fabricio Romano, uz svoju prepoznatljivu frazu: "Idemo".

Alvarez je već neko vreme nagoveštvao da nije zadovoljan u Mančesteru, kako tretmanom i ulogom u Sitiju, tako i vremenskim uslovima u engleskom gradu.

PSŽ se prvi istakao kao favorit i kandidat za Alvarezove usluge, ali je Atletiko reagovao brzo i odlučno u želji da ga dovede u svoje redove.

Prema pisanju novinara "Skaj sporta", tim iz Madrida je prvo dogovorio uslove sa Sitijem, a potom u nekoliko navrata menjao ponude i ugovor za talentovanog argentinskog fudbalera.

Na kraju je dogovorena petogodišnja saradnja, odnosno ugovor do 2029. godine, a Atletiko će Sitiju platiti 75 miliona evra, plus 20 miliona kroz razne bonuse.

Tako će fudbaler koji ima 24 godine i koji je osvojio Svetsko prvenstvo sa Argentinom, postati rekordna prodaja "građana".

Nisu se "jorgandžije" zaustavile na dovođenju velike nade argentinskog i svetskog fudbala, već su doveli i fudbalera iz redova Čelsija.

Konor Galager je već u Madridu, gde je prošao medicinske preglede pred potpis ugovora sa timom koji sa klupe predvodi Dijego Simeone.

Dete Čelsija će u Atletiko preći za sumu od 42 miliona evra.