Sport

Bogdanović i Avramović: Ponosni smo na momke, daćemo sve od sebe za bronzu

Srpski košarkaši Bogdan Bogdanović i Aleksa Avramović bili su emotivni nakon poraza u polufinalu Olimpijskih igara, ali su rekli da su ponosni na "orlove" i da će dati sve od sebe da se u Srbiju vrate sa bronzanom medaljom
Bogdanović i Avramović: Ponosni smo na momke, daćemo sve od sebe za bronzu© Printscreen/RTS

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović rekao je posle poraza od SAD da je ekipa dala sve od sebe i da zbog toga može da bude ponosna.

"Ponosan sam na svoje saigrače i na način koji smo se borili. Nismo odustali i na to možemo biti ponosni. Odigrali smo najbolje moguće. Mogli smo da pogodimo koji šut više i odigramo neku bolju odbranu na kraju. Ne želim da komentarišem suđenje", izjavio je Bogdanović za "RTS".

Srbija će se u borbi za bronzanu medalju u subotu sastati sa Nemačkom, koja je izgubila od Francuske.

Aleksa Avramović izjavio je da će ekipa dati sve od sebe da dođe do bronzane medalje na Olimpijskim igrama.

"Vraćamo se na štitu i uzdignutog čela. Niko se nije uplašio i nismo ih respektovali. Pogodili su neke teške šuteve i vratili se. Taktički smo se odično spremili i nemamo za čim da žalimo. Imamo 40 sati da se spremimo za borbu za bronzu i nadamo se da ćemo obradovati narod i da će bronza sijati zlatnim sjajem. Borimo se za našu zemlju i bićemo maksimalno agresivni. Žao mi je što nismo izdržali. Ovo je bila utakmica visokog intenziteta, a oni su imali više snage", rekao je Avramović.

"Orlovi" će se za bronzu boriti u subotu od 11.30, a protivnik je selekcija Nemačke, koja je pobedila Srbiju u finalu Svetskog prvenstva u Manili prošle godine.

image