Sport

Lebron i Ker hvalili Srbiju: Znali smo da će biti teško, oni su uvek među najboljima na svetu

Trener košarkaške reprezentacije SAD Stiv Ker i najiskusniji američki reprezentativac Lebron Džejms izneli su svoje utiske nakon polufinalnom meča sa Srbijom na Olimpijskim igrama u Parizu
Lebron i Ker hvalili Srbiju: Znali smo da će biti teško, oni su uvek među najboljima na svetuGetty © John Walton - PA Images

Amerikanci su nakon dramatične završnice uspeli da savladaju Srbiju i izbore plasman u finale Igara u Parizu.

Nakon meča, Stiv Ker i Lebron Džejms pohvalno su pričali o reprezentaciji Srbije.

"Teška utakmica, to smo očekivali. Srbija je jako dobar tim sa dobrim trenerom. Teško je pobediti jedan tim u tri navrata, a dva puta na ovom turniru", izjavio je Stiv Ker, selektor Amerike.

"Igrali su fenomenalnu utakmicu, nisam očekivao tri trojke Avramovića u prvom poluvremenu", dodao je stručnjak.

Dodao je trener SAD i Golden Stejta, da je ponosan što je bio deo ovakvog meča.

"Ovo je jedna od najboljih košarkaških utakmica u istoriji ovog sporta i ponosan sam što sam bio deo nje. Presudio je naš momentum, pritisak je uradio svoje, uvek mi bude žao tima koji izgubi. Video sam srpske igrače kako plaču, uradili su sve, dali sve da pobede, ali nisu uspeli."

"Bio sam zabrinut tokom meča. Nikola Jokić je najbolji igrač na planeti, a srpska reprezentacija je uvek među najboljima na svetu. Gubili smo dugo, ali imali tačno toliko vremena da se vratimo i pobedimo", zaključio je Ker.

Lebron Džejms je istakao da je znao da će Srbija biti možda i najteži protivnik na turniru.

"Znali smo koliko će biti izazovno. Znali smo da će nas naterati na najteži meč u dosadašnjem toku turnira. Bio je ovo sjajan meč i odlična naša timska partija", prvi su utisci Lebrona nakon meča.

"Rekao sam momcima da će nas dobrano namučiti i testirati. Tako mora i treba da bude. Mi smo na jednu utakmicu daleko od našeg konačnog cilja. Radujem se utakmici za zlato protiv Francuske."

Prokomentarisao je jedan od najboljih košarkaša u istoriji ovog sporta, učinak Nikole Jokića i njegovog duela sa Džoelom Embidom.

"U pitanju su dva najbolja centra u današnjoj košarci. Obojica su sjajni i pokazali su koliko vrede i zašto su tu gde jesu", zaključio je Džejms.

 

image