Srbija je nesalomiva - vaterpolisti potopili Ameriku, idu po treće olimpijsko zlato u nizu!

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u finale Olimpijskih igara, pošto je u polufinalu savladala Sjedinjene Države 10:6 (2:2, 4:2, 2:2, 2:0)

Olimpijski šampioni iz Rio de Žaneira i Tokija tako će imati priliku da u nedelju osvoje i treću zlatnu medalju u nizu i ponovo odbrane tron.

Puleni Uroša Stevanovića nastavili su sa odličnim partijama u nokaut fazi, nakon velike pobede protiv Grčke u četvrtfinalu, pošto su gotovo čitav meč protiv Amerikanaca bili u prednosti.

SAD su imale prednost samo u prvoj deonici, a onda su "delfini" preuzeli kontrolu meča, pre svega sa četiri pogotka u drugoj deonici.

Najbolji u timu Srbije bio je Nikola Dedović sa četiri pogotka, tri je postigao Nikola Jakšić, a po jedan Nemanja Vico, Petar Jakšić i Sava Ranđelović.

Srbija će u finalu u nedelju igrati protiv pobednika meča Hrvatska - Mađarska, a to će biti prilika za šesto zlato za naš nacionalni tim, pošto su olimpijski šampioni bili 1968, 1984. i 1988. kao Jugoslavija i 2016. i 2021. kao Srbija.

Olimpijski šampioni su tako pokazali da i pored smene generacija i dalje imaju veliki kvalitet i mentalitet za najveća dela. Obezbedili su Srbiji treću medalju na ovim Igrama, posle dva dosadašnja zlata, a samo još da vidimo mogu li Stevanovićevi "delfini" da urade nezamislivo pre početka turnira.