Sport

Neustrašiva Aleksandra donela Srbiji četvrtu medalju - u finalu tekvondoa će se boriti za zlato!

Srpski sportisti obezbedili su u petak i treću medalju na Olimpijskim igrama pobedom vaterpolista u polufinalu nad SAD, a Perišićeva je potom obezbedila i četvrtu, svojim plasmanom u veliko finale
Neustrašiva Aleksandra donela Srbiji četvrtu medalju - u finalu tekvondoa će se boriti za zlato!© Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini

Tekvondoistkinja Aleksandra Perišić plasirala se u finale turnira za takmičarke do 67 kilograma, pošto je ostvarila još jednu veliku pobedu na Olimpijskih igara u Parizu.

Ona je prvo savladala Tajlanđanku Sasikarn Tongčan 2:0, po rundama 5:3, 4:2, u okviru četvrtfinalne borbe, pre nego što je potom usledila i najveća pobeda u njenoj karijeri, protiv Kineskinje Đi Song u polufinalu.

Time je Perišićeva Srbiji obezbedila i četvrtu medalju u Tokiju, pošto su prethodno vaterpolisti plasmanom u finale obezbedili treću.

Perišićeva je bila neustrašiva u četvrtfinalnoj borbi i na dve sekunde pre kraja druge runde uspela da zada pobedonosni udarac, da bi u polufinalu bila superiorna. Savladala je Song 2:0, po rundama 11:4, 9:1. Ona će u finalu raditi borbu protiv Vivijane Marton iz Mađarske, koja je savladala Saru Šari iz Belgije.

Finale tekvondoa za takmičarke do 67 kilograma je na programu u petak od 21.19 časova.

image