Livaković nakon Brazila: Izbacili smo najbolju ekipu na turniru; Petković: Najvažniji gol u životu

Hrvatski napadač i jedan od junaka pobede "vatrenih" nad Brazilom Bruno Petković, izjavio je da je pogodak koji je postigao u produžecima, bio najvažniji u njegovoj karijeri. Golman Hrvatske Dominik Livaković dodao je da je eliminisana najbolja ekipa na turniru

Hrvatska je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, eliminisala Brazil i plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva u Kataru.

Heroji pobede nad "kariokama" bili su fudbaleri Dinama Zagreba, Dominik Livaković, Bruno Petković i Mislav Oršić.

"Ne znam kako ovo da opišem. Borili smo se 120 minuta kao što smo radili i prošlog meča. Idemo dalje. Stvarno, pojedinačno je Brazil najbolja ekipa na turniru. Nismo odustajali kad smo primili gol, hteli smo da ga damo što pre", rekao je Livaković nakon meča.

Napadač Petković postigao je gol koji je Hrvatskoj doneo izjednačenje i izborio penal seriju.

"Ne znam, iskočio bih iz svoje kože. Ne mogu opisati ovaj osećaj, ovo je najvažniji gol u mom životu. Moj otac uvek kaže da ću postići gol. Možda bi bilo bolje da ga slušam češće. Bila je drama i mali grč, ali pokazali smo koliko smo dobri", rekao je Bruno Petković.

Asistent kod pomenutog gola Petkovića bio je Mislav Oršić.

"Opet smo prošli dalje, samo se rezultat piše. Brazil je imao puno šansi, ali Livaković je sve poskidao, a mi smo osetili da je ovo naš dan i da možemo nešto da napravimo. Bila je neka polukontra, vidio sam Petka u sredini i pokušao sam da mu dam povratnu loptu koja neće mnogo odskakati. Večeras ćemo svi uživati u ovoj pobedi", zaključio je Oršić.

Hrvatska se pobedom plasirala u polufinale, gde će za rivala imati boljeg iz duela Argentine i Holandije.