Sport

Petrušev: Znali smo da zaslužujemo barem bronzanu medalju

Košarkaš Srbije Filip Petrušev rekao je posle osvajanja bronzane medalje da je njegova ekipa to zaslužila i da je bila čast igrati sa svakim pojedincem
Petrušev: Znali smo da zaslužujemo barem bronzanu medaljuGetty © Daniela Porcelli/Eurasia Sport Images

Srbija je osvojila bronzu na Igrama u Parizu savladavši Nemačku 93:83.

"Utisci su fenomenalni. Zaslužili smo ovo, stvarno, kroz ceo turnir. I dalje nam je utakmica sa Amerikancima u glavi, ali smo se skupili i uzeli ono što nam pripada – ono što je naše. Znali smo da zaslužujemo barem bronzanu medalju...", rekao je Petrušev za RTS.

Krilni centar smatra da je ekipa pokazala karakter i osvetila se Nemcima za poraz u finalu prošlogodišnjeg Mundobasketa.

"Možda je i dobro što smo igrali u 11, što nismo mislili na ono što je bilo pre dva dana. Pokazali smo karakter i opet odigrali fenomenalno protiv Nemačke, koja je jedna od najboljih ekipa na turniru i vratili im za ono iz prošle godine iz Manile", rekao je Petrušev.

Srpski košarkaš rekao je da mu je bila čast da igra sa svojim saigračima.

"Ovo je od prošle godine jedna fenomenalna grupa momaka i atmosfera je fenomenalna. Čast je igrati sa svakim pojedincem ovde i čast je biti sa svakim saigračem i trenerom i fiziom... Čestitke svima – zaslužili smo!", završio je Petrušev.

image