Sport

Svetislav Pešić srećan posle osvajanja bronze: Odbrana je organizacija, napad je talenat

Veoma smo srećni da smo učestvovali na ovom turniru i srećan sam zbog pobede i bronzane medalje, rekao je selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić
Svetislav Pešić srećan posle osvajanja bronze: Odbrana je organizacija, napad je talenatGetty © Marcus Brandt

Srbija je u borbi za bronzu na Olimpijskim igrama u Parizu savladala Nemačku 93:83.

"Veoma smo srećni da smo učestvovali na ovom turniru, za koji sam već rekao da je jedan od najkvalitetnijih u istoriji, i srećan sam zbog pobede i bronzane medalje", rekao je selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić.

Selektor je rekao da su njegovi momci sjajno sproveli pripremljeni plan.

"Od početka do kraja smo kontrolisali utakmicu, odigrali smo sjajno. Igrali smo kao protiv Amerike. Plan je bio da da zaustavimo Šrudera i Franca Vagnera. Odradili smo sjajno, bilo nam je važno da odbranom da donesemo samopouzdanje. Odbrana je organizacija, napad je talenat", rekao je Pešić.

Kari je pohvalio i protivnika, selekciju Nemačke.

"Odličan smo posao napravili i svi znaju da imamo veoma dosta talenta u napadu i da to izgleda veoma lako na kraju, ali nije bilo lako. Nemačka je jedan od najboljih timova ikad. Mislim da obe ekipe zaslužuju finale Olimpijskih igara", rekao je Pešić na konferenciji za medije.

Istakao je selektor Srbije buduće planove.

"Kada je reč o meni, sada je vreme za slavlje ovog velikog uspeha i osvajanje medalje na Olimpijskim igrama. Nemam nikakav plan. Da budem iskren, prvi put u svom životu ne znam šta želim da radim idućih dana. Želim da budem sa porodicom, prijateljima, da slavim i idem na odmor kao i posle svakog turnira. Ne znam, stvarno ne znam. O srpskoj košarci, svi znaju mene i ja sam uvek ukoliko sam im potreban. Za bilo šta, tu sam. Srbija mora znati da iskoristi ovaj uspeh, iako nemamo domaću ligu, iako je košarka jako važan sport u našoj zemlji. Moramo razmišljati šta smo uradili na ovaj način i kako ćemo unaprediti košarku, nije bitno ko je selektor. Sad je važno samo analizirati ovu Olimpijsku igru i da se spremimo za Los Anđeles", zaključio je Pešić.

image