Jelenić: Igre još nisu gotove, ostala je najvažnija utakmica

Predsednik vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić izjavio je da je pred vaterpolistima najvažnija utakmica na Olimpijskim igrama

"Igre još nisu gotove, ostala je najvažnija utakmica. Ali lepo je kada znaš da je medalja ponovo naša. Nisu protekle ni jedne Olimpijske igre od Sidneja 2000. a da nije osvojeno odličje na najvažnijem takmičenju. Ovo je sedma olimpijska medalja u nizu i jako lepo zvuči da smo treći put uzastopno u finalu, da smo po tome isti kao Amerikanci u košarci" rekao je Jelenić za sajt VSS.

Predsednik saveza se osvrnuo na početak priprema za Olimpijske igre pre dva meseca u Kragujevcu.

"Nije tajna, razgovarali smo o svemu, rekao sam da idemo na zlatnu medalju. I na konferenciji za štampu, pred turnir Srbija 2024 sam kazao da nam je cilj najsjajnije odličje. To je između ostalog i obaveza prema prethodnim velikim generacijama", izjavio je Jelenić.

On je istakao da je reprezentacija Srbije na najtežim iskušenjima uspela da pokaže snagu, jedinstvo i želju.

"Naš put je bio takav kakav je bio. Nema reprezentacije koja nije imala slab dan. Najvažnije je da smo na najtežim iskušenjima pokazali snagu, jedinstvo i želju da uspemo. U tome smo uspeli i već sada mogu od srca da čestitatam i igračima i stručnom štabu na urađenom. Naravno i da se zahvalim svima koji su sve vreme bili uz nas, podržavali nas, kao i onima koji nisu davali podršku i njima zahvaljujem jer su nam davali snagu da idemo dalje", poručio je predsenik VSS.

Jelenić je naglasio da je selektor hrvatske reprezentacije Ivica Tucak njegov dobar prijatelj, kao i da je finale OI veliki događaj za svakog sportistu.

"Olimpijsko finale je veliki događaj, pre svega za sportistu. Čast je biti deo njega. Hrvatska je odlična ekipa, predvodi je moj veliki prijatelj, Ivica Tucak s kojim sam igrao u Crvenoj zvezdi. Svetski su prvaci, evropski vicešampioni ali finale je jedna utakmica u kojoj su šanse uvek pola-pola. Ko igra u finalu ne igra da izgubi", zaključio je Jelenić.

Vaterpolisti Srbije igraće u nedelju od 14 časova protiv Hrvatske treće uzastopno finale na OI, pre tri godine u Tokiju bili su bolji od Grčke, dok su 2016. u Rio de Žaneiru pobedili upravo Hrvate.