Sport

Nedelja je poslednji dan na Igrama u Parizu - Srbija protiv Hrvatske za zlato

Poslednji, 16. takmičarski dan na Olimpijskim igrama u Parizu, rezervisan je za borbu za zlatnu medalju u vaterpolu. Srbija će protiv Hrvatske od 14.00 pokušati da dođe do trećeg uzastupnog najsjajnijeg odličja na Igrama
Nedelja je poslednji dan na Igrama u Parizu - Srbija protiv Hrvatske za zlatoGetty © DeFodi Images

Nedelja će Srbiji doneti petu medalju na Igrama u Parizu, a ostaje da se vidi kojeg će ona sjaja biti.

Odličja na najvećoj sportskoj smotri na svetu, ove godine su Srbiji doneli Zorana Arunović i Damir Mikec, Novak Đoković, Aleksandra Perišić, košarkaška i vaterpolo reprezentacija.

Vaterpolisti će imati priliku da se bore za zlato, pošto su uspeli da naprave veliki podvig i eliminišu Grčku i Ameriku u dosadašnjem delu nokaut faze.

Protivnik u finalu biće im dobro poznat - selekcija Hrvatske.

Hrvati su prethodno bili bolji od Španije i Mađarske.

Finale je na programu od 14.00 časova, a pobedi i zlatu nadaju se svi vaterpolisti Srbije, počevši od kapitena Jakšića.

"Daćemo sve od sebe, verujem da možemo da osvojimo to zlato. Bitno je da igramo kao u poslednje vreme. Ponosan sam na svakog igrača, znamo šta smo prošli kroz ove tri godine. Zaboravljamo utakmicu sa Amerikom. Nismo došli da budemo drugi. Još nismo uradili ono zbog čega smo došli, a to je da pobedimo, a ne da odbranimo zlato, jer je ovo nova ekipa. Želimo da osvojimo zlatnu medalju - nije važno protiv koga je. Definitivno ćemo dati sve što imamo, čak i više nego u bilo kojoj prethodnoj utakmici koju smo imali tokom ovog turnira", rekao je Jakšić, koji je osvajač dva olimpijska zlata.

Srbija i Hrvatska poslednji put u finalu Igara sastale su se 2016. godine, kada su slavili naši "delfini".

Izabranici selektora Stevanovića pokušaće da dođu do trećeg uzastopnog zlata na Olimpijskim igrama.

image