Sport

Jokiću nisu dali MVP u Parizu - najbolji u svemu, ali Lebron dobio nagradu

Umesto toga, najbolji košarkaš sveta uvršten je u idealnu petorku turnira, pored dva Amerikanca, i po jednog Francuza i Nemca
Jokiću nisu dali MVP u Parizu - najbolji u svemu, ali Lebron dobio nagraduGetty © Jean Catuffe / Contributor

Američki košarkaš Lebron Džejms proglašen je za najkorisnijeg igrača na Olimpijskim igrama, saopštila je Svetska košarkaška federacija (FIBA).

Džejms (39) je do nagrade stigao nakon što je ostvario učinak u finalnoj pobedi protiv Francuske od 14 poena, šest skokova i 10 asistencija, ali je mnogo onih koji ističu da "kralj" nije zaslužio ut nagradu.

Naime, Nikola Jokić je na Olimpijskim igrama u Parizu završio turnir kao igrač sa najviše postignutih poena, najviše skokova, najviše asistencija i najviše ukradenih lopti, vodivši tim Srbije sastavljen od daleko manje zvezda do bronzane medalje.

Ipak, za FIBA to nije bilo dovoljno, pa je Džejmsu dodeljena MVP nagrada, dok je Jokić izabran u idealni tim turnira. On je u prvoj petorci uz Džejmsa, ali i Stefa Karija iz SAD, kao i Nemac Denis Šruder i Francuz Viktor Vembanjama.

Jokić je predvodio Srbiju ka bronzi sa prosekom od 18.8 poena, 10,7 skokova, 8.7 asistencija, 2.0 ukradenih lopti i jednom blokadom po meču.

image