Za kraj Igara: Srbija - Hrvatska za zlato, pobedniku i trijumf na tabeli medalja

Nedelja je poslednji dan na Olimpijskim igrama, u nekolicini sportova se sve privodi kraju i dodeljuju se poslednja odličja, a jedno od njih dobiće i srpski sportisti

Vaterpolisti Srbije zatvaraju učešće srpskog olimpijskog tima u Parizu, pošto u nedelju od 14.00 igraju u finalu turnira protiv selekcije Hrvatske.

Dve komšijske reprezentacije igraće u još jednom finalu Olimpijskih igara, u reprizi onog iz Rio de Žaneira 2016. godine, kada je Srbija ubedljivo slavila.

Od tada su "delfini" osvojili i zlatnu medalju u Tokiju 2021. godine, dok su Hrvati u februaru ove godine postali svetski šampioni.

Puleni Uroša Stevanovića će tako pokušati da ostvare zlatni olimpijski "het-trik" i ponovo se popnu na najviše postolje, uprkos činjenici da je Srbija proteklih godina pretrpela veliku smenu generacija.

Srbija je trenutno na 31. mestu na tabeli osvojenih medalja u Parizu sa dva zlata, jednim srebrom i jednom bronzom, dok je Hrvatska odmah ispred sa dva zlata, jednim srebrom i tri bronze.

Tako bi "delfini" mogli da donesu Srbiji još jedan "trijumf" nad Hrvatskom ukoliko slave u velikom finalu.

Bronzanu medalju osvojila je selekcija SAD, koja je posle boljeg izvođenja peteraca bila bolja od Mađarske - 11:8 (8:8).