Sport

Aleksandra Perišić: Nisam još svesna veličine ove medalje - nije kraj, idemo dalje

Reprezentativka Srbije u tekvondou Aleksandra Perišić izjavila je u Beogradu da je ponosna na osvojenu srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu
Aleksandra Perišić: Nisam još svesna veličine ove medalje - nije kraj, idemo daljeGetty © Al Bello

Perišić je na Igrama osvojila srebrnu medalju u kategoriji do 67 kilograma, a doputovala je u Beograd sa ostatkom srpske delegacije.

"Rekli smo kada smo kretale na put da se nadamo da ćemo se vratiti nasmejane. Evo, nasmejane smo i srećne", izjavila je Perišić na konferenciji za medije na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu.

Ona je rekla da su Igre u Parizu veliko iskustvo.

"Ja sam sve vreme bila fokusirana na svoje mečeve i nisam provodila vreme sa poznatim sportistima. Kad se sve završilo, jedva sam čekala i da vidim vaterpoliste i košarkaše. Mislim da će mi se noge odseći kad budem došla na večerašnji svečani doček. Nadam se da sam pomogla deci da se bave ovim sportom. Ponosne smo, nisam još svesna veličine ove medalje. Ovo nije kraj, idemo dalje", dodala je reprezentativka Srbije.

Petra Butala Kovačić, koja je trener Aleksandre Perišić, izjavila je da je očekivala dobar rezultat u Parizu.

"Verovali smo da Aleksandra može da nas obraduje i osvoji zlato. Tu je sa srebrom. Ostaje žal za zlatom, jer smo radile na tome i Aleksandra je bila spremna da ga uzme. Ali budućnost je pred njom", izjavila je Butala Kovačić.

Aleksandra Perišić je u finalu poražena od Mađarice Vivijane Marton.

"Suđenje je bilo čudno na Igrama. Mađarica je imala svoj dan. Bila je neverovatna. Da ste me pitali nikada je ne bih navela kao osvajačicu zlata. Majstorski je odradila dan i poklopilo se tako kako se poklopilo", navela je Butala Kovačić.

Svečani doček srpskih osvajača olimpijskih medalja biće održan večeras u 20 časova ispred Starog dvora.

image