Sport

"Veseli se srpski rode" - Beograd dočekao svoje sportske heroje, osvajače medalja na Igrama u Parizu

Srpski sportisti, osvajači medalja na Igrama u Parizu, pozdravili su navijače sa balkona Starog dvora i zahvalili se na podršci koju su imali tokom 16 dana takmičenja u prestonici Francuske
"Veseli se srpski rode" - Beograd dočekao svoje sportske heroje, osvajače medalja na Igrama u Parizu© TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

Srbija i Beograd još jednom su na platou ispred Starog dvora dočekali srpske sportiste, ovoga puta osvajače medalja na Olimpijskim igrama u Parizu.

Pred više od 50.000 ljudi, na čuvenom Balkonu pojavili su se zlatni Novak Đoković, vaterpolisti Srbije, Zorana Arunović i Damir Mikec, srebrna tekvondistkinja Aleksandra Perišić, kao i bronzani košarkaši.

Tradicionalno, proslava je organizovana na platou ispred Starog dvora, a sportisti su sa balkona pozdravili javnost, koja je prethodnih 16 dana sa velikom strašću pratila njihove pobede i poraze.

Doček su uveličali grupa THCF i Danica Crnogorčević, čije pesme "Igraj i pobedi" i "Veseli se srpski rode" su nazaobilazna pratnja svake proslave srpskih sportista.

Srbija je na Olimpijskim igrama u Parizu osvojila pet medalja - tri zlatne, jednu srebrnu i jednu bronzanu.

  • 12. avg 2024 • 21:17

    21:17

    Trubači za kraj!

    Kao i svako veselje u Srbiji, i ovo je završeno uz zvuke trubačkog orkestra.

  • 21:06

    "Veseli se srpski rode" ori se sa Balkona

    Grupa THCF otpevala je svoju pesmu "Igraj i pobedi", koja je postala i nezvanična himna košarkaša Srbije, dok je Danica Crnogorčević, zajedno sa sportistima, ali i svima prisutnima, otpevala "Veseli se srpski rode".

  • 20:56

    Đoković: Ovo je neverovatno, svaki put me inspirišete

    "Hvala svima što ste došli u ovakvom broju, ovo je neverovatno. Ja sam imao čast i zadovoljstvo da budem na ovom balkonu više puta, ali svaki put me iznenađujete i inspirišete. Niste svesni koliko nam dajete snage da izađemo ovde ispred vas. Ovo je nešto najbolje što sportista može da doživi. Živela Srbija!", rekao je Novak Đoković.

  • 20:50

    Sportisti se zahvaljuju na podršci: Hvala svima, živela Srbija!

    Pristunima su se obratili košarkaš Aleksa Avramović, tekvondistkinja Aleksandra Perišić, strelci Damir Mikec i Zorana Arunović, kapiten vaterpolista Nikola Jakšić i selektor Uroš Stevanović - svi su se zahvalili na podršci, kako večeras, tako i tokom trajanja Olimpijskih igara u Parizu.

  • 20:47

    "Bože pravde", suze i osmesi na Balkonu

    Sportisti i svi prisutni uglas pevaju himnu Srbije "Bože pravde", uz pratnju hora "Čarolija".

  • 20:45

    Ovacije za Novaka!

    Novak Đoković je na Balkonu, u društvu selektora Dejvis kup reprezentacije Srbije - Viktora Troickog.

  • 20:37

    Na balkon Starog dvora izlaze zlatni "delfini"

    Vaterpolisti Srbije, koji su u Parizu osvojili treću uzastopnu zlatnu olimpijsku medalju, na balkon Starog dvora izlaze uz melodiju iz kultne serije "Povratak otpisanih".

  • 20:36

    Ovacije za zlatne strelce - Zoranu i Damira!

    Zorana Arunović i Damir Mikec izašli su Balkon i dobili ovacije prisutnih. 

    Do zlatne medalje doveli su ih njihovi sestra i brat, koji su im ujedno i treneri - Jelena i Goran.

  • 20:33

    Na Balkonu je i srebrna Aleksandra Perišić

    Aleksandra Perišić, koja je u Parizu osvojila srebrnu medalju, pojavila se na Balkonu zajedno sa svojim trenerom - Petrom Butalom Kovačić.

  • 20:31

    Bogdanović se zahvalio na podršci

    Kapiten košarkaša Bogdan Bogdanović zahvalio se prisutnima na podršci tokom turnira i oprostio se uzvikom "Ko je najbolji - Srbija!".

image