Sport

Ništa od treće masters titule za Rusa – Rubljov poražen u finalu Montreala

Drugi reket Rusije ipak nije uspeo da dođe do svog trećeg trofeja na turnirima iz serije 1.000
Ništa od treće masters titule za Rusa – Rubljov poražen u finalu MontrealaGetty © Minas Panagiotakis / Stringer

Andrej Rubljov ostao je bez titule na mastersu u Montrealu, pošto je u finalu poražen od Australijanca Alekseja Popirina – 6:2, 6:4.

Duel je trajao samo sat i po vremena, a Moskovljanin ipak nije uspeo da ponovi igru od pre nekoliko dana, kada je eliminisao prvog igrača sveta Janika Sinera.

Popirin, kojem je ovo najveći uspeh u karijeri, bio je mnogo agresivniji i sa dva brejka je najavio pobedu u finalu.

U drugom setu mu je bio dovoljan samo jedan, a na kraju je završio sa čak 18 vinera iz forhenda i 10 asova.

"Sigurno najbolja nedelja u mojoj karijeri, ne samo zbog titule nego i zbog imena tenisera koje sam pobedio. Veoma sam zadovoljan mojim borbenim duhom, nikada se ne predajem. To sam najbolje pokazao protiv (Grigora) Dimitrova", rekao je Popirin.

On je osvojio treću titulu u karijeri, svakako i najveću, a i dalje nema poraz u finalima. Takođe, postao je prvi Australijanac koji je pokorio jedan masters, nakon čuvenog Lejtona Hjuita.

Kao 62. na svetu, Popirin je postao četvrti najslabije rangirani šampion bilo kog mastersa u istoriji, ali kada se zna da su među prvih pet čak trojica šampioni Montreala, onda je jedna stvar jasna.

Kanadski open je prvi veliki turnir posle Vimbldona, tako da se često desi da ga oni najveći preskoče ili ne dođu u najboljoj formi.

S druge strane, Rubljov je istakao da je razočaran, ali da će mnogo pozitivnih stvari poneti sa ovog turnira.

"Dobra nedelja za mene. Veliki korak napred. Ponosan sam na sebe da sam bio tako dobar mentalno tokom celog turnira. Kada uporedite moj meč danas i onaj od pre nekoliko meseci u Monte Karlu kada sam takođe izgubio protiv njega, tada sam bio deset puta gori", zaključio je Rubljov.

image