Sport

Amerikanac otkrio zašto Jokić nije bio MVP u Parizu: "To je nebulozno!"

Iako je Jokić statistički bio očigledno najbolji igrač olimpijskog turnira, nagrada mu ipak nije pripala
Amerikanac otkrio zašto Jokić nije bio MVP u Parizu: "To je nebulozno!"Getty © Gregory Shamus / Staff

Poznati američki novinar Brajan Vindhorst otkrio je šta bi mogao da bude razlog zbog kog Nikola Jokić nije izabran za najkorisnijeg igrača na košarkaškom turniru Olimpijskih igara.

Jokić, koji je sa Srbijom osvojio bronzu u Parizu, postao je prvi košarkaš u istoriji Olimpijskih igara koji je bio vodeći po broju ostvarenih poena, skokova i asistencija, ali uprkos tome, MVP priznanje je otišlo u ruke Amerikanca Lebrona Džejmsa.

Vindhorst je u jednom podkastu otkrio šta se dešavalo iza kulisa glasanja.

"Rečeno mi je da glasaju i mediji. Negde tamo bio je 'kju-ar' kod na zidu u medija centru i glasanje za MVP-a otvorili su dva dana ranije, dakle za vreme polufinalnih mečeva. Prvo sam se zapitao, zašto bi to uradili tad?", rekao je Vindhorst, da bi potom nastavio.

"Tek posle mi je rečeno da pored medija glasaju i FIBA eksperti. FIBA eksperti... To je nebulozno. To su mogla da budu dva-tri tipa koje su zaustavili i pitali 'hej, ljudi, ko treba da dobije nagradu'. Ali kako god, nije to sad toliko bitna stvar posle svega što se dogodilo na košarkaškom turniru", zaključio je Vindhorst.

image