Sport

Američki novinar umro tokom utakmice Holandije i Argentine, brat tvrdi da je ubijen

Jedan od najpoznatijih američkih fudbalskih novinara preminuo je u Kataru gde je pratio Svetsko prvenstvo
Američki novinar umro tokom utakmice Holandije i Argentine, brat tvrdi da je ubijenGetty © Michael Loccisano

Grant Vol, novinar Si-Bi-Esa, dopisnik "Foksa" i autor u magazinu "Sports ilustrejted", kolabirao je u kabini tokom prenosa utakmice između Holandije i Argentine na stadionu "Lusail" u Dohi.

Volu je hitno ukazana pomoć, reanimiran je punih 30 minuta i potom prebačen u bolnicu, gde je kasnije i preminuo, potvrdila je njegova supruga Selin.

Razlog smrti nije poznat, ali jeste da se tokom turnira žalio na bol u grudima, zbog čega je potražio pomoć u klinici u okviru medija centra na Mundijalu. Rečeno mu je da verovatno ima bronhitis i dobio je sirup za kašalj i ibuprofen.

Čovek kojem je po dolasku u Katar zabranjen ulazak na stadion jer je nosio majicu sa duginim bojama, pet dana pre smrti je pisao o svom zdravstvenom stanju.

"Moje telo se konačno slomilo. Tri nedelje sa malo sna, mnogo stresa i mnogo posla vam to mogu uraditi. Ono što je bila blaga prehlada pre više od 10 dana, pretvorilo se u nešto mnogo ozbiljnije u noći u kojoj je Amerika igrala sa Holandijom i mogao sam da osetim mnogo jači pritisak i nelagodnost u gornjem delu grudi", napisao je Vol i dodao:

"Nisam imao kovid, regularno sam se testirao ovde, ali sam otišao u kliniku u medija centru i rekli su mi da je verovatno bronhitis. Dali su mi antibiotike i neki jak sirup za kašalj, zbog čega sam se osetio bolje već nekoliko sati kasnije. Ali i dalje – nije dobro."

Erik Vol, njegov brat, istakao je da je Grant dobijao pretnje po život i veruje da je ubijen. Dodao je da je porodica u kontaktu sa Stejt dipartmentom i čelnicima Bele kuće.

"Razlog zbog kojeg je nosio majicu sa LGBT zastavom na Svetskom kupu sam ja. Ne verujem da je moj brat tek tako preminuo, verujem da je ubijen", rekao je Erik.

Američka fudbalska asocijacija potvrdila je smrt poznatog novinara.

"Kompletna američka fudbalska porodica je tužna saznanjem da je izgubila Granda Vola. Fanovi fudbala i najkvalitetnijeg novinarstva uvek su mogli da računaju da će Grant isporučiti pronicljive i interesantne priče o našem sportu i njegovim glavnim protagonistima: timovima, igračima, trenerima i mnogim ličnostima koje čine fudbal jedinstvenim sportom", navodi se između ostalog u saopštenju.

image