Sport

Rekonstrukcija odbrane u poslednji čas - Junajted doveo dva potencijalno velika pojačanja iz Bajerna

Bivši fudbaleri Bajerna Matijs de Liht i Nusair Mazraui novi su članovi Mančester junajteda i to samo nekoliko dana pre starta nove sezone u Premijer ligi
Rekonstrukcija odbrane u poslednji čas - Junajted doveo dva potencijalno velika pojačanja iz BajernaGetty © Alexander Hassenstein

Prošla sezona bila je zaborav navijača Mančester junajteda, a čini se da ni ova neće biti mnogo bolja - sudeći po očajničkim potezima u finišu prelaznog roka.

Sezona u Premijer ligi počinje za vikend, a "đavoli" su tek počeli rekonstrukciju tima.

Iz Bajerna stižu dva potencijalno velika pojačanja i to u defanzivnoj liniji, pošto su ugovor sa velikanom sa "Old Traforda" potpisali Matijs de Liht i Nusair Mazraui.

De Liht je sa Mančester junajtedom potpisao ugovor do juna 2029. godine uz mogućnost produženja na još jednu sezonu.

Britanski mediji navode da je Junajted platio Bajernu obeštećenje od 50 miliona evra sa bonusima za holandskog fudbalera.

De Liht (25) je bio član Bajerna od 2022. godine, a pre kluba iz Minhena igrao je za Juventus i Ajaks, a u holandskom klubu sarađivao je sa menadžerom Erikom Ten Hagom.

I Mazraui je pre Bajerna nastupao za Ajaks, a mediji prenose da je Bavarcima plaćen 20 miliona evra, a ugovor je potpisan na dve plus jednu sezonu.

Ipak, nije sve tako sjajno za "đavole", pošto će početak sezone propustiti Luk Šo, koji se povredio na treningu i biće van terena oko mesec dana.

image