Ništa od Zvezde – Fojtman pojačao minhenski Bajern

Iako su mediji prenosili da je nemački reprezentativac na radaru crveno-belih, on se ipak odlučio da se vrati u domovinu

Nemački košarkaški reprezentativac Johanes Fojtman potpisao je trogodišnji ugovor sa Bajernom, saopštio je klub iz Minhena.

Fojtman (31) je prethodne dve sezone igrao za Olimpiju iz Milana, a prethodnih dana se dovodio u vezu sa Crvenom zvezdom.

On se na društvenim mrežama oprostio od italijanskog kluba, a potom je potpisao višegodišnji ugovor sa Bajernom.

Fojtman je pre Olimpije igrao za Baskoniju, Skajlajners i Jenu. Nemački košarkaš je prošle sezone za ekipu iz Milana u Evroligi prosečno beležio sedam poena, 4,4 skoka i 2,1 skok po utakmici.

"Veoma sam srećan što sam potpisao za Bajern i što sam se vratio u Nemačku  posle mnogo godina provedenih u inostranstvu. Biću deo veoma uzbudljivog projekta u Bajernu, radujem se novom izazovu", rekao je Fojtman, preneo je zvanični sajt kluba.

Nemački reprezentativac je četvrto pojačanje Bajerna u prelaznom roku posle Jama Madara, Kevina Jeba i Oskara da Silve. Minhenski klub je nedavno za novog trenera angažovao Gordona Herberta.

Fojtman je sa selekcijom Nemačke osvojio zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu 2023. godine, kao i bronzu na Evropskom prvenstvu 2022. On je nastupio za reprezentaciju Nemačke na Olimpijskim igrama u Parizu.

Nemačka je u meču za bronzanu medalju na Olimpijskim igrama poražena od Srbije rezultatom 93:83.

Nova sezona u Evroligi počinje trećeg oktobra, a Bajern će u prvom kolu na svom terenu dočekati Real Madrid.