Sport

Milojević pred Čukarički: Očekuje nas težak meč, protiv ekipe koja nam uvek pravi probleme

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević izjavio je da očekuje tešku utakmicu protiv Čukaričkog

Fudbaleri Crvene zvezde gostovaće u četvrtak od 20.00 časova Čukaričkom u Pančevu, u meču petog kola Superlige Srbije.

"Očekuje nas teška utakmica protiv Čukaričkog koji igra dobro od početka sezone. Reč je o ekipi koja je dobro spremljena i to vidimo po bodovima i rezultatima. Tradicija kaže da uvek imamo problem sa Čukaričkim, tako da moramo da se dobro spremimo psihički i fizički za to", rekao je Milojević.

Trener Zvezde je pohvalio ekipu Čukaričkog, a posebno Marka Docića.

"Marko Docić je igrač koji je legenda Čukaričkog i sve se vrti oko njega. Dobro izvodi prekide, slobodnjake i kornere. Lider je u pravom smislu te reči, kao i iskusni Jovanović, Stevanović, Ivanović. Imaju i dobar balans sa mladim igračima i to im je vodeća filozofija. Svakako je Docić neko na koga treba obratiti pažnju", izjavio je Milojević.

On je istakao da igrači moraju da se dokazuju na svakom treningu, kao i da od protivnika zavisi koji igrači će biti na terenu.

"Igrači moraju da se dokazuju na svakom treningu. Niko kod mene ne može da se 'zacementira' u startnu postavu. Uvek zajedno sa stručnim štabom gledam koji mi igrači trebaju za datu utakmicu da bi doneli rezultat", poručio je trener Zvezde.

Milojević je rekao da je Omri Glazer u završnoj fazi rehabilitacije, kao i da Šerif Endiaje ima malih zdravstvenih problema.

Ekipu sa stadiona "Rajko Mitić" sledećeg utorka očekuje utakmica plej-ofa za Ligu šampiona protiv norveškog Bode Glimta.

"Imam saradnike koji se već sad bave Bodeom, ali je to zabranjena tema za priču. Prvo nas čeka Čukarički, a od petka ćemo se fokusirati na Bode", naglasio je Milojević.

Utakmica između Čukaričkog i Zvezde igraće se na veštačkoj podlozi, kao i protiv Bodea.

"Kad imate ekipu koja je adaptirana na takvu podlogu, lakše je. Profesionalci smo i bitno je samo da je kvalitetan teren i ravan, da može da se igra", zaključio je Milojević.

Zvezda i Čukarički dele prvo mesto na tabeli Superlige Srbije sa deset bodova.

image