Sport

Partizan igrao sa 13 stranaca: "Neki igrači ne zadovoljavaju kriterijume"

Aleksandar Stanojević, trener Partizana, bio je nezadovoljan nakon ispadanja njegovog tima iz kvalifikacija za Ligu Evrope
Partizan igrao sa 13 stranaca: "Neki igrači ne zadovoljavaju kriterijume"© FK Partizan/Miroslav Todorović

Crno-beli su u revanšu u gostima kod Lugana remizirali 2:2 posle produžetaka, ali je švajcarski predstavnik prošao dalje zbog pobede u prvom meču.

Partizan je nastavio košmarnu sezonu u Evropi i, nakon debakla od kijevskog Dinama, doživeo je novi udarac, uprkos činjenici da je jedan deo meča igrao sa igračem više.

Stanojević je u startnu postavu ubacio čak devet stranaca. Da, dobro ste pročitali – devet inostranih fudbalera.

Od srpskih predstavnika u timu su bili samo golman Aleksandar Jovanović i defanzivac Svetozar Marković, koji je takođe imao ponude da nastupa za Bosnu i Hercegovinu.

Pošto nije išlo, šef stručnog štaba beogradskog kluba pokušavao je izmenama. Napravio ih je šest jer je dobio jednu viška u produžecima. Od šest novih igrača, čak četiri su bili stranci, što u konačnom zbirnu iznosi 13 internacionalaca u Partizanu za jednu evropsku utakmicu.

"Veliki žal. Bili smo tako blizu da makar uđemo u neizvesnost oko penala. Da rešavamo neke stvari", počeo je Stanojević na konferenciji za medije.

"Nismo izgubili utakmicu, igrali smo nerešeno, ali smo izgubili u dvomeču. Žao mi je zbog toga, zbog cele situacije. Šta je tu je, idemo dalje."

Kako će spremiti ekipu za Gent posle teškog poraza?

"Moramo, to nam je posao. Teško nam je svima. Dali smo maksimum. Odradili produžetke. Stvarno smo se dosta potrudili. Neki više, neki manje. Ali, generalno smo se potrošili. Teška utakmica nas čeka."

Govoreći o narednom susretu u Evropi, Stanojević je najavio nove promene, uprkos činjenici da je klub ovog leta doveo devetoricu novih članova.

"Moramo nešto. Neki igrači ne zadovoljavaju kriterijume, neki ne mogu da se nametnu", zaključio je Stanojević.

image