Sport

Karmelo o Bogdanovim trojkama protiv Amerike: Hteo sam da mu aplaudiram, ali...

Američki košarkaš bio je jedan od promotera olimpijskog turnira, a posebno upečatljiva bila je scena na utakmici između Sjedinjenih Američkih Država i Srbije
Karmelo o Bogdanovim trojkama protiv Amerike: Hteo sam da mu aplaudiram, ali...Getty © Sarah Stier

Karmelo Entoni pohvalno je govorio o kapitenu "orlova" Bogdanu Bogdanoviću, koji je odigrao sjajno na Olimpijskim igrama u Parizu.

Srbija je došla do bronzane medalje u prestonici Francuske, a lako je moglo da se desi da odličje bude i sjajnije, pošto je tim Svetislava Pešića bio veoma blizu da sruši američki "drim tim".

Amerikanci su poveli najjači mogući sastav i posle preokreta, uz dobranu pomoć sudija, eliminisali srpsku selekciju u polufinalu.

Toj utakmici prisustvovao je i Melo, koji se svom podkastu dotakao i Bogdanove proslave trojke u njegovom stilu.

Iako su Amerikanci to protumačili kao ismevanje i nepoštovanje, Melo je znao da Bogi time ukazuje ljubav i poštovanje.

"On (Bogdan) je moj momak. Ne, nije bilo (nepoštovanje). To je bilo u realnom vremenu, prava stvar se dešavala. Svidelo mi se kako igra, bio sam u fazonu: 'Dobar šut, Bogdane'. Sviđa mi se to, vidim te. Tako da je to bilo više poštovanje, kao, znaš...", rekao je Melo i nastavio:

"Cenim što ste stali na moju stranu, ali on je samo pokazivao ljubav. To je bilo divljenje. Kao navijač, hteo da mu aplaudiram kada je pogodio one trojke. Hteo sam da navijam, ali opet, nisam mogao da pokažem emociju."

Košarkaška javnost saglasna je u oceni da je Srbija zaslužila da pobedi tim prepun zvezda, od kojih su najveće Lebron Džejms, Stef Kari, Kevin Durent, Džoel Embid, Entoni Dejvis, Devin Buker...

"Verovatno je jedna od najvećih utakmica na kojima sam ikada bio. Činjenica. Kao, najveća. Jedna od njih", zaključio je Melo.

Amerikanci su došli do petog uzastopnog olimpijskog zlata, pošto su u finalu bili bolji od domaćina Francuske.

image