Sitiju oduzimaju 70-80 bodova zbog malverzacija? Engleska bruji o kazni Premijer lige

Engleski šampion Mančester siti mogao bi da bude kažnjen oduzimanjem 70 do 80 bodova u predstojećoj sezoni Premijer lige, tvrdi britanski "Atletik"

Kao što je i "Tajms" ranije pisao, saslušanja po pitanju Sitijevih finansijskih neregularnosti trebalo bi da počnu u septembru. U petak, na dan početka nove sezone, izvori "Atletika" navode da postoji više opcija za sankcije protiv "građana", a da je glavna oduzimanje bodova.

Jedan od vodećih ljudi u jednom od najboljih klubova Engleske navodno tvrdi da je generalni pogled na stvari takav da bi Siti mogao da dobije kaznu od 70-80 bodova.

Još jedan neimenovani izvor je citiran, koji veruje da bi ti bodovi mogli da budu oduzimani Sitiju tokom tri naredne sezone, otežavajući im da se kvalifikuju za Ligu šampiona.
Treći izvor tvrdi da je najrealnija opcija oduzimanje bodova i finansijska kazna.

U februaru je Premijer liga saopštila da je klub optužen da je lažno predstavljao svoje prihode od sezone 2009-10 do sezone 2017-18, dajući nepotpune informacije o menadžerskim i igračkim bonusima i da nije poštovao pravila licenciranja UEFA, finansijski fer-plej i pravila profitabilnosti i održivosti lige. Istraga je trajala četiri godine.

Kasnije je pokrenuta nezavisna komisija da istraži 115 navodnih kršenja finansijskog fer-pleja od strane Mančester sitija.