Sport

Igre u Parizu pamtiće po medaljama, ali i užasnim uslovima u selu - "Živeli smo u prljavštini!"

Australijska plivačica Arijarna Titmus po povratku sa Olimpijskih igara, na kojima je osvojila četiri medalje, za lokalne medije govorila je o očajnim uslovima u olimpijkom selu
Igre u Parizu pamtiće po medaljama, ali i užasnim uslovima u selu - "Živeli smo u prljavštini!"Getty © Alexander Bogatyrev/SOPA Images/LightRocket

Titmusova je u Parizu osvojila po dve zlatne i dve srebrne medalje, ali su glavni utisak na nju ostavili katastrofalni uslovi u olimpijskom selu.

"Olimpijsko selo nije glamurozno kao što ljude misle. Kupatilo u mom stanu je veće od prostorije u kojem smo živele nas četiri", rekla je Titmusova gostujući u jednoj australijskoj televizijskoj emisiji.

Veliki broj sportista žalilo se na uslove u selu - kartonske krevete, kvalitet hrane i još mnogo, mnogo toga...

"Promenili su nam posteljinu prvo veče kada smo došli, ali ot tada do kraja našeg boravka nijednom. Živeli smo u prljavštini", rekla je Titmusova, koja smatra da bi oborila svetski rekord na 400 metara da je imala bolje uslove za život u olimpijskom selu.

Australijanka je rekla da je veliki problem bio i nedostatak toalet papira.

"Morali smo da lažemo kako bi smo dobili rolnu toalet papira. Ukoliko ga potrošite, dobijete jednu rolnu za četiri dana, za ceo stan", rekla je vidno razočarana olimpijska šampionka.

Prethodno je italijanski šampion uslikan kako spava u parku, a ne na kartonskom krevetu u selu, dok je veliki Adam Piti govorio da su pojedinci u hrani nalazili crve.

"Standard. Gledamo najbolje od najboljih na svetu, ali nemaju najbolje uslove", rekao je jednom prilikom britanski plivač.

image