Zbog Modrićevih reči je postao heroj Hrvatske - pojavio se emotivni razgovor s Livakovićem

Luka Modrić je jednom prilikom održao važan razgovor sa golmanom reprezentacije Hrvatske, koji je očito čuvaru mreže dao neophodno samopouzdanje da na ovom Mundijalu postane junak svoje reprezentacije

Hrvatska je u polufinalu Svetskog prvenstva po drugi put zaredom, a treći put u poslednjih 25 godina. Oni su u četvrtfinalu na iznenađenje čitavog sveta eliminisali Brazil posle boljeg izvođenja penala.

Junak u tom uspehu bio je golman Dominik Livaković (27), a a kako je čuvar mreže Dinamo zagreba izrastao u heroja pokazao je i jedan stari video snimak njegovog razgovora sa kapitenom Lukom Modrićem.

Livaković je prvo u osmini finala protiv Japana odbranio tri penala, da bi jedan jedanaesterac odbranio i u penal seriji protiv Brazila. Time je pomogao Hrvatskoj da napravi još jednu senzaciju na Mundijalima. Na društvenim mrežama se ubrzo nakon meča pojavio i jedan stari snimak.

Na njemu prva zvezda tima Luka Modrić bodri Livakovića i daje mu savete.

"Druže, svi rade i greše. Ti se bojiš da pogrešiš, to je moj osećaj. Ko to ne greši? Reci mi jednog ko ne greši. Ti si golmančina. Ti to moraš znati, a ti znaš to", rekao mu je Modrić u snimku koji je postao viralan na društvenim mrežama.

Ovo je očito pomoglo Livakoviću da tokom čitavog Mundijala u Kataru pruža fenomenalne partije, i to ne samo tokom penal serija. Imao je dvocifren broj odbrana protiv Brazila u 120 minuta igre, a sada će ga čekati novi, najteži zadatak sveta.

Da zaustavi Lionela Mesija u polufinalu...