Sport

Amerikanac sa NBA pedigreom stiže u Partizan: Jedva čekam da vidim "grobare" i "ludog" Obradovića

Novi igrač Partizana Dvejn Vašington oglasio se prvi put po dolasku u crno-bele
Amerikanac sa NBA pedigreom stiže u Partizan: Jedva čekam da vidim "grobare" i "ludog" ObradovićaGetty © David Berding / Stringer

Dvejn Vašington će u narednoj sezoni biti jedan od glavnih igrača Partizana, a radi se o velikom radniku i sjajnom strelcu.

On je u NCAA igrao za Ohajo Stejt, a u NBA ligi bio član Finiks sansa, Indijana pejsersa i Njujork niksa, dok je nastupao i u G ligi sa velikim uspehom.

Njegov ujak je nekada sjajni košarkaš, a sada trener Derek Fišer, dok je njegov otac Dvejn Vašington promenio veliki broj klubova i dugo igrao u španskoj ACB Ligi.

"Broj četiri ima veliko značenje za mene. Moj otac ga je nosio igrajući u Evropi, kao i kada je imao priliku u NBA. Takođe, ujak je na dresu imao broj četiri pre nego što je dobio dvojku u Los Anđeles lejkersima", rekao je Vašington u intervjuu za "Telesport".

On će nositi četvorku na dresu koju je nekada imao ljubimac "grobara" Aleksa Avramović.

"Dok sam odrastao nosio sam broj dva zbog njega, sve do srednje škole gde su mi rekli da ne prave dresove sa brojem dva. Hteo sam da ostanem na jednocifrenom broju i od tada nosim četvorku. Drago mi je da sam dobio svoj omiljeni broj ovde, ali znam i da je prethodne godine sjajan igrač nosio četvorku, te želim da nastavim i sa tom tradicijom."

Najbolju sezonu je imao u Indijana Pejsersima kada je u NBA imao 10 poena u proseku, dok je u G ligi za Vestčester nikse imao 23,5 poena uz četiri skoka i pet asistencija po utakmici.

"Veoma sam uzbuđen. Jasno je da mogu da postižem veliki broj poena, ali mogu da igram sa svima. Za mene je olakšavajuća situacija to što ću pored sebe imati igrače poput Lundberga, koji mogu da pogađaju u visokim procentima i skidaju pritisak sa mene."

Pohvalno je pričao o nekadašnjem članu Virtusa.

"Sigurno će biti momenata kada ćemo igrati zajedno, iako smo na sličnim pozicijama, ali verujem da će to biti dobro. Košarkaški svet je mali, obojica smo bili u Finiksu, ali smo se mimoišli. Znam da želi da pobedi i verujem da ćemo jedan drugog činiti boljim i nas dvojica ćemo biti izuzetno opasni za sve protivnike."

Njegov otac Dvejn Vašington je bivši NBA igrač sa dugim stažom u Španiji i Nemačkoj...

"Prva stvar koju mi je tata rekao jeste da je igrao protiv Željka, bio sam u šoku. Imali su svoje bitke kada je on vodio Real, a moj tata igrao za Mursiju. Govorio mi je koliko je Obradović posvećen i pozitivno 'lud', što ljudi govore i za mene. Opet kažem, spreman sam da učim i da upijam njegovo znanje, koje je ogromno, da budem sunđer (smeh)."

Za kraj, upitan je da li je upoznat sa navijačima Partizana, popularnim "Grobarima", a on je rekao:

"Neverovatni su, osećam njihovu energiju od prvog dana i ne mogu dočekati da pogodim prvi šut i podelim prvu asistenciju. Košarka u Srbiji je nešto neverovatno. Naravno, svi znaju za onaj video sa bakljama na otvorenom terenu. Od kada sam potpisao gledao sam veliki broj videa na jutjub kanalu Partizana, a posebno se sećam onog na aerodromu posle pete utakmice protiv Real Madrida."

"Tražio sam snimke terena, svlačionica, gledao udaljenosti letova, sve kako bih što spremniji dočekao ovaj izazov. Još uvek se navikavam na kulturu i sve lepote koje donosi Beograd i Srbija, ali navijači su nešto neverovatno. Verujem da će prepoznati kod mene koliko sam posvećen i koliko želim da pobedim, te da će uživati u tome. Već ih volim i jedva čekam da ih predstavljam i shvatam to veoma ozbiljno", zaključio je Vašington.

image