Sport

Zvezdin talenat poručuje: Spremni smo za Norvešku i put u Ligu šampiona

Fudbaler Crvene zvezde Ognjen Mimović izjavio je da crveno-beli spremni putuju u Norvešku na prvi meč plej-ofa za plasman u Ligu šampiona sa ekipom Bode Glimta
Zvezdin talenat poručuje: Spremni smo za Norvešku i put u Ligu šampiona© Bane T. Stojanovic/ATAImages

Prvi meč plej-ofa za plasman u Ligu šampiona između prvaka Srbije i Norveške biće odigran u utorak od 21.00 na krajnjem severu Evrope.

"Još pre samog žreba smo bili svesni da nećemo izvući lakog protivnika, a kada smo videli da će to biti ekipa Bode Glimta znali smo odmah da je pred nama težak dvomeč. Pričali smo i temeljno obratili pažnju na sve faktore koji nas očekuju u Norveškoj, od vremenskih uslova i vrste podloge pa do onih najsitnijih detalja kada je u pitanju sam teren. Vredno smo se pripremali i spremni putujemo u Norvešku. Imamo veliki motiv da se nađemo ponovo u eliti evropskog fudbala", rekao je Mimović.

On je istakao da je pozitivna stvar što se prva utakmica igra na gostujućem terenu.

"Grad Bode se nalazi na krajnjem severu Norveške, ali bez obzira na lokaciju stadiona mislim da ćemo imati podršku navijača. Znamo da bez njih nije isto, a ubeđen sam da će jedan deo tribina biti 'crveno-beli'. Mislim da koliko god će nama biti teško da se prilagodimo u Norveškoj, da će isto tako biti nezgodno njima kada slete u Beograd. Drago mi je što će revanš biti na Marakani, a na nama je da ispunimo sve zahteve stručnog štaba", poručio je Mimović.

Revanš meč biće odigran 28. avgusta u Beogradu. Pobednik ovog dvomeča plasiraće se u Ligu šampiona.

image