Sport

Nejmar razmišlja da se oprosti od Brazila: Psihički sam uništen

Prva zvezda brazilske selekcije nije sigurna hoće li ponovo nositi čuveni žuti dres
Nejmar razmišlja da se oprosti od Brazila: Psihički sam uništenGetty © Michael Steele / Staff

Fudbaleri Brazila doživeli su težakporaz u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Kataru, pošto ih je u petak eliminisala Hrvatska nakon boljeg izvođenja penala.

Tako su Brazilci drugi put zaredom završili ućešće u četvrtfinalu Mundijala, a nakon meča, zvezda tima Nejmar pričao je i o mogućnosti da više ne igra za nacionalni tim.

Posle poraza od Hrvatske, Nejmar je dugo bio uplakan i neutešan, a u izjavi za brazilske medije, nije želeo da prenagli usled jakih emocija.

"Imam mnogo stvari o kojima razmišljam sada. Ne želim da kažem nešto dok je glava vruća. Uzeću malo vremena da razmislim o svemu i da vidim šta je najbolja odlukaa i za mene i za reprezentaciju. Ne želim da zatvaram vrata, ali u isto vreme, ne želim ni da kažem da se 100 odsto vraćam u tim", rekao je uplakani Nejmar.

Naredno Svetsko prvenstvo se igra 2026. i Nejmar će tada imati 34 godine. On se u međuvremenu oglasio i na svom Instagram profilu.

"Psihički sam uništen. Ovo je bio poraz koji me je najviše zaboleo, zbog kojeg sam 10 minuta bio paralizovan i odmah nakon meča pao u neprekidni plač. Boleć́e dugo, nažalost. Borili smo se do kraja. To je ono na šta sam ponosan na svoje saigrače jer zalaganja i posveć́enosti nije nedostajalo. Ova grupa je to zaslužila, mi smo to zaslužili, Brazil je to zaslužio... Ali ovo nije bila volja Božija! Bilo je vredno svake žrtve osetiti naklonost svakog sa terena... Hvala svima na podršci našoj reprezentaciji. Nažalost, nije uspelo... boleće dugo, dugo. Hvala ti na svemu, Bože moj, sve si mi dao tako da ne mogu da se žalim. Samo hvala što paziš na mene", napisao je Nejmar.

image