Sport

KK Partizan spektaklom predstavio novi tim: Imamo najviše ambicije!

Košarkaški klub Partizan promovisao je novi tim za sledeću sezonu čiji će kapiten biti povratnik u klub Vanja Marinković. Novi članovi kluba predstavljeni su na spektakularan način u beogradskoj "MTS" dvorani
KK Partizan spektaklom predstavio novi tim: Imamo najviše ambicije!© Tanjug/Marko Đoković

Trener Željko Obradović će od starosedelaca u timu imati samo Balšu Koprivicu.

U ekipi će biti i novi-stari kapiten Marinković, Brendon Dejvis, Ife Lundberg, Karlik Džons, Frenk Nilikina, Dvejn Vašington, Mario Nakić, Mitar Bošnjaković, Aleksej Pokuševski, Sterling Braun, Ajzak Bonga, Arijan Lakić, Ajzeja Majk, Aleksa Dimitrijević i Tajrik Džons.

Promociji nove ekipe prisustvovali su svi osim Karlika Džonsa. Reprezentativac Južnog Sudana će doći u Beograd u utorak i biće na prvom treningu sa ostatkom ekipe, u maloj dvorani Beogradske Arene.

Program je počeo prikazivanjem kratkog filma o klupskoj istoriji sa posebnim akcentom na trojku Aleksandra Đorđevića u Istanbulu kad je Partizan postao prvak Evrope 1992. godine.

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović obratio se prisutnima i rekao da klub u novu sezonu ulazi sa najvišim ambicijama.

"U ovu sezonu ulazimo sa znanjem da sledeće godine klub slavi 80 godina postojanja. Meni je ovo osma sezona u klubu. Prošla sezona je rezultatski bila loša, ali želim da im zahvalim što su nosili naš dres i borili se za njega. Napravili smo gotovo kompletno novi tim, osim Balše Koprivice. Novi tim je napravljen u skladu sa najvišim ambicijama koje ima klub. Partizan je klub koji ima najbolje navijače i najbolju atmosferu na svetu", rekao je Mijailović.

Zatim je Simfonijski orkestar iz Zrenjanina izveo himne Partizana (Da volim crno-bele) i Evrolige, kao i dobro poznate navijačke pesme kluba.

Trener ekipe Željko Obradović otkrio je da će klub probati da dobije trogodišnju licencu za Evroligu.

"Prelepo je večeras biti ovde. Kad pomisliš da si sve u životu prošao, doživiš ovo. Hvala svim ljudima iz kluba, svi zajedno pomeramo granice. Siguran da će ovo imati odjeka u Evropi i svetu, kao i ona prošlogodišnja utakmica na Tašmajdanu. Čestitam našoj reprezentaciji, igračima i selektoru Svetislavu Pešiću i predsedniku Košarkaškog saveza Predragu Daniloviću. Hvala svim igračima koji su do pre nekoliko meseci bili deo kluba i tima, uvek će biti u našim srcima. Odlučili smo se za novi tim, sa 16 igrača, čiji je prosek godina 25. Sledeće godine probaćemo da dobijemo trogodišnju licencu za Evroligu koja je naše prioritetno takmičenje i u sledećoj sezoni. Uradićemo sve da bude što više ovakvih večeri tokom sezone, rekao sam igračima da je ovo samo delić atmosfere kakvu će osetiti u Areni i da će uvek imati fenomenalnu podršku sa tribina", rekao je Obradović.

Na kraju se obratio i kapiten Marinković.

"Hvala od srca što ste ponovo sa nama i što ste došli u ovolikom broju. Velika mi je čast što ću ponovo biti kapiten kluba za koji mislim da je najbolji na svetu. Privilegija je igrati za Partizan. Verujem u saigrače, trenera i upravu, ali u sve vas, naše navijače", istakao je Marinković.

Navijači Partizana su nekoliko puta prekidali program pesmama podrške klubu i treneru Obradoviću.

image