Sport

Da li je sada stvarno kraj? Poslednji ples Filipa Krajinovića

Jedan od najtalentovanijih srpskih tenisera odlučio da "okači reket o klin"
Da li je sada stvarno kraj? Poslednji ples Filipa KrajinovićaGetty © Harry How

Srpski teniser Filip Krajinović nije uspeo da se plasira u drugo kolo kvalifikacija za poslednji grend slem turnir sezone Ju-Es open i oprostio se od igranja tenisa.

Krajinović je u prvom kolu kvalifikacija poražen od Austrijanca Jurija Rodionova, rezultatom 6:4, 6:2.

Momak iz Sombora je pre nekoliko dana na svom Instagram nalogu objavio poruku "Poslednji ples" i najavio da će Ju-Es open biti njegov poslednji turnir u karijeri.

On je već jednom objavljivao da će se penzionisati, ali je pokušao da se vrati profesionalnom igranju bez mnogo uspeha.

Krajinović se posle poraza od Rodionova nije oglašavao.

Srpski teniser Dušan Lajović je na društvenim mrežama objavio fotografiju sa Krajinovićem, Miomirom Kecmanovićem, Viktorom Troickim i Nikolom Ćaćićem uz poruku: "Karijera za ponos".

Filip ima 32 godine i profesionalac je od 2008. godine. Važio je za jednog od najtalentovanijih srpskih igrača svih vremena, zbog čega je u jednom trenutku i veliki Rodžer Federer poslao privatni avion po njega kako bi trenirali zajedno.

Međutim, nije prikazao ni deo tog talenta na najvišem nivou.

Karijeru će završiti bez ijedne titule, sa pet odigranih finala. Najbolji plasman bilo mu je 26. mesto na ATP rang-listi, a na tri od četiri grend slema je stizao do trećeg kola (Australijan open, Rolan Garos i Ju-Es open).

Što se samog meča tiče, Rodionov je završio posao za manje od 70 minuta, pošto je bio bolji od prvog do poslednjeg poena.

Austrijanac će u narednoj rundi kvalifikacija igrati protiv Čun Hsin Cenga iz kineskog regiona Tajvan.

Ju-Es open počinje 26. avgusta.

image