Sport

Obradović iskren: Igrači su želeli da idu, ja više nisam Željko Obradović

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je da nije bio plan da crno-beli promene skoro čitav sastav između dve sezone
Obradović iskren: Igrači su želeli da idu, ja više nisam Željko Obradović© ABA liga

KK Partizan je na svojevrstan način predstavio ekipu za novu sezonu i izazove.

Crno-beli su tako ozvaničili pojačanja, njih čak 16.

U sastavu od prošle sezone, u novoj će biti samo Balša Koprivica.

Da to nije bio plan srpskog tima, potvrdio je i sam Željko Obradović.

"Okolosti su bile takve da smo morali da reagujemo na taj način. naravno da nismo imali u planu da promenimo celu ekipu, da ostane samo jedan jedini igrač. U toku leta je bila želja pojedinih igrača da odu iz kluba, igrača koji su imali ugovore. Takođe, imali smo neke opcije u odnosu na neke druge igrače. U dogovoru sa njima smo povlačili poteze. Sve je na kraju ispalo ovako kako je ispalo. Napravili smo novu ekipu i mislim da možemo da budemo zadovoljni", objasnio je Obradović.

Šef stručnog štaba Partizana ponovio je da svako u klubu mora da se ponaša kako dolikuje grbu.

"Partizan je brend, iznedrio je plejadu fantastičnih igrača i trenera. Ime mora da se štiti. Ja više nisam Željko Obradović, ja sam trener Partizana Željko Obradović i gde god da sam moram u skladu s tim da se ponašam. Tako i ovi momci koji su došli. Niko od njih više nema privatno ime i pravo na privatnost u tom smislu. Šta god bude radio i gde god, ispred imena i prezima će stajati igrač Partizana. U tom smisu moraju da se ponašaju kako dolikuje ovom grbu, Svi moramo da budemo svesni gde se nalazimo", jasan je bio Obradović.

Partizan će u novoj sezoni predstavljati sledeći igrači: Balša Koprivica, Vanja Marinković, Brendon Dejvis, Ife Lundberg, Karlik Džons, Frenk Nilikina, Dvejn Vašington, Balša Koprivica, Mario Nakić, Mitar Bošnjaković, Aleksej Pokuševski, Sterling Braun, Isak Bonga, Arijan Lakić, Ajzea Majk, Aleksa Dimitrijević, Tajrik Džons.

image