Ronaldo u suzama posle kraha Portugalije - završiće karijeru bez svetske titule

Kristijano Ronaldo je ove subote odigrao svoj poslednji meč na prvenstvima sveta, na kojima nikada nije postigao gol u nokaut fazi turnira

Novi dan, nova senzacija na Svetskom prvenstvu u Kataru. U petak je Hrvatska šokirala Brazila i ušla u svoje treće polufinale Mundijala za 25 godina, a već u subotu stiglo je novo veliko iznenađenje.

Maroko je herojskom igrom čitavog tima eliminisao Portugaliju (1:0) i postao prva afrička selekcija u polufinalu Svetskog prvenstva u istoriji, a sve to dovelo je do suza legendarnog Kristijana Ronalda.

Prva zvezda Portugalije u suzama je napustila stadion "El Tumama", pošto se ispostavilo da je poraz od Maroka bila njegova poslednja utakmica na svetskim prvenstvima. Ronaldo je na ovom turniru uspeo da ispiše istoriju, postavši prvi fudbaler koji je ikada postigao bar jedan gol na pet različitih Mundijala.

Da sve bude neverovatnije, Kristijano Ronaldo nikada nije postigao gol u nokaut fazi Svetskog prvenstva - nije uspeo ni na jednom od prethodna četiri turnira, a ni ovog puta protiv Maroka.

Ipak, ono pravo što je želeo, zlatni trofej prvaka sveta, nije dočekao, pa će neverovatnu karijeru okončati bez najveće titule u fudbalu. Ronaldo je i ovaj meč, kao i protiv Švajcarske, počeo na klupi, a po ulasku u igru nije uspeo da promeni tok dešavanja na terenu i nije uspeo da makar odvuče Portugalce u produžetke.

Brzo po završetku susreta se zaputio u tunel, ka svlačionici, a kamere su ga odmah "uhvatile" u suzama, pošto je teško podneo način na koji je završen njegov poslednji nastup na Mundijalu.