Sport

Iznenađenje: Beograd domaćin ATP turnira u novembru - tenis se vraća u Arenu

Posle kraće pauze, teniski karavan se vraća u prestonicu Srbije, ali ovog puta u jesenjem terminu i na tvrdoj podlozi
Iznenađenje: Beograd domaćin ATP turnira u novembru - tenis se vraća u ArenuGetty © Julian Finney / Staff

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) saopštila je u utorak da će od 3. do 9. novembra ove godine u Beogradu biti održan turnir iz serije 250.

Turnir će biti održan u Beogradskoj areni i to umesto turnira u Hihonu, u Španiji, koji je prethodno planiran u tom terminu.

"Zahvalni smo što smo dobili priliku da organizujemo još jedan ATP 250 turnir, ovog puta na tvrdoj podlozi. Beograd je imao uspešnu istoriju turnira na tvrdoj podlozi, jer su neki od najuzbudljivijih mečeva i finala Dejvis kupa ovde odigrani pre mnogo godina. Uzbuđeni smo što ćemo da nastavimo sa ovom tradicijom i da pokušamo da sve učinimo još uzbudljivijim i boljim, ovog puta sa ATP turnirom", rekao je direktor turnira Beograd open Đorđe Đoković.

ATP je naveo da je turnir prvobitno trebalo da bude odigran u Hihonu, ali je zbog nepredviđenih operativnih problema premešten u glavni grad Srbije.

Turnir će naredne dve godine biti odigran u Beogradu, a njegov termin je u sedmici posle mastersa u Parizu, a pred Završni masters u Torinu. Nagradni fond turnira iznosi 579.320 evra.

image