Sport

Hrvatska ostala bez talenta - igrač Hajduka odlučio da predstavlja drugu zemlju

Dvadesetogodišnji desni bek Hajduka Niko Kristian Sigur odlučio je da promeni sportsko državljanstvo, tako da će u budućnosti umesto Hrvatske, predstavljati Kanadu
Hrvatska ostala bez talenta - igrač Hajduka odlučio da predstavlja drugu zemljuGetty © Vasile Mihai-Antonio / Contributor

Sigur je na osnovu dvojnog državljanstva imao mogućnost da igra za obe reprezentacije, pa je prošle godine odabrao da predstavlja Hrvatsku, za koju je nastupao u dresu mlade reprezentacije.

Sa njom je nastupio i na Evropskom prvenstvu u Rumuniji, ali Sigur se u međuvremenu predomislio i odlučio da u budućnosti nastupa za reprezentaciju Kanade, zemlje u kojoj se rodio i proveo detinjstvo.

"Bila mi je čast da predstavljam Hrvatsku, koja je fudbalska velesila i koja je domovina moje porodice, ali vremenom sam osetio da želim da predstavljam zemlju u kojoj sam odrastao i započeo karijeru, Kanadu. Cenim otvorenu komunikaciju i razumevanje ove odluke od strane HNS-a te zahvaljujem trenerima i saigračima u reprezentaciji na ugodnom vremenu koje sam proveo kao mladi hrvatski reprezentativac. Biću uvek veliki navijač Hrvatske kojoj želim mnogo sreće i uspeha", izjavio je Sigur.

Sa njim su o ovoj odluci razgovarali tehnički direktor Stipe Pletikosa i selektor hrvatske A reprezentacije Zlatko Dalić.

"Žao nam je zbog ovakvog raspleta jer verujemo u Nikov potencijal i videli smo ga kao igrača koji je kandidat za A reprezentaciju. Naravno, razumemo da kod jedne mlade osobe može doći do ovakve promene u razmišljanju i poštujemo što je na vreme priznao i sebi i nama da želi da predstavlja Kanadu u kojoj je odrastao. Hvala mu na doprinosu u mladoj reprezentaciji i naravno da mu želimo mnogo sreće i uspeha u nastavku karijere", izjavio je tehnički direktor A i U-21 reprezentacije Pletikosa.

Sigur je za U-21 reprezentaciju Hrvatske debitovao u junu prošle godine i za nju odigrao devet utakmica.

image