Sport

Čović imao poruku za igrače i navijače Zvezde: Oni nek treniraju, vi kupujte sezonske karte

Prvi čovek crveno-belih stigao u Staru Pazovu gde je posetio košarkaše
Čović imao poruku za igrače i navijače Zvezde: Oni nek treniraju, vi kupujte sezonske karte© KK Crvena zvezda

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović, prilikom posete ekipe u Staroj Pazovi, istakao da je želeo lično da pruži podršku igračima pred nastavak najvažnijeg dela priprema.

"Želeo sam i lično od trenera i igrača da čujem utiske, jer je ovaj period izuzetno važan i temelj za sve ono što sledi, a vremena do prve takmičarske utakmice nema previše. Želeo sam da im prenesem i na ovaj način veliku podršku, koju imaju od svih nas iz kluba", izjavio je Čović.

Košarkaši Crvene zvezde su u ponedeljak u Staroj Pazovi počeli pripreme za novu sezonu, gde će trenirati do nedelje.

Ekipa će od srede biti kompletna, pošto će se timu priključiti Ognjen Dobrić i Dejan Davidovac, koji su dobili nekoliko dana odmora nakon nastupa za reprezentaciju Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu.

Crvena zvezda je saopštila da se Čović u razgovoru sa trenerom Janisom Sferopulosom i igračima informisao o toku priprema i uslovima, koje tim ima u Staroj Pazovi. On se upoznao sa najnovijim pojačanjima Zvezde Ajzeoom Kenanom, Kodijem Miler Mekintajerom i Majkom Daumom.

"Na njima je da vredno rade i u što boljoj formi dočekaju start sezone. Istovremeno, pozivam naše navijače da podrže ove momke u novoj sezoni koja će biti izuzetno naporna i zahtevna. I da kupuju sezonske karte, jer se dobro zna šta podrška sa tribina znači igračima i šta je donosila prethodnih sezona", rekao je Čović, preneo je zvanični sajt kluba.

Košarkaši Crvene zvezde će do početka nove sezone odigrati nekoliko prijateljskih utakmica. Prvi je zakazan za 28. avgust na Palama, protiv ekipe Jahorine. Nakon toga slede dva zatvorena meča u Beogradu protiv Igokee (31. avgust) i Hapoel Jerusalima (5. septembar).

Crvena zvezda će 10. septembra gostovati Olimpijakosu u Pireju, a potom će od 12. do 14. septembra učestvovati na VTB Kupu u Moskvi.

Crveno-beli će u prvom kolu regionalne ABA lige gostovati kod ekipe Dubaija.

image