Zvezda srušila Mornar uprkos neukrotivom Raselu

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su na svom parketu savladali ekipu Mornara sa 93:77 u meču 10. kola regionalne ABA lige

Devetu uzastopnu pobedu upisala je Zvezda, od trenutka kada je na klupu seo Duško Ivanović.

Najnovija "žrtva" crveno-belih bila je ekipa Mornara, koja je tek na momente uspela da parira evroligaškom timu iz Beograda.

Tim sa Malog Kalemegdana konstantno je bio u prednosti, a rezultat nakon prve četvrtine bio je 25:22 za domaću ekipu.

Zvezda je u drugoj deonici zaigrala za klasu bolje od rivala, što se brzo odrazilo na rezultat.

Zatvaranjem prilaza svom košu, a potom lakšim poenima u tranziciji na drugoj strani, crveno-beli drugu četvrtinu osvajaju sa 27:14 i na poluvreme odlaze sa 16 poena prednosti.

I dok se mislilo da će Zvezda bez ikakvih problema igrati u nastavku i doći do još ubedljivije pobede, Mornar je pokazao zube i uspeo da učini meč zanimljivijim.

Na krilima napadački fantastičnog Rasela, za kojeg domaćin nije imao rešenja, Mornar je uspeo da smanji razliku na šest poena, koliko je iznosilo sredinom treće četvrtine.

Ipak, Zvezda je uspela da konsoliduje redove, odbije nalet rivala i brzo vrati dvocifrenu prednost, koju je sačuvala do kraja meča.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Bentil sa 26 i Ilić sa 11 poena. Dobrić je dodao 10, a Raduljica, Topić i Vildoza su postigli po osam poena.

U redovima Mornara, spektakularan je bio pomenuti Rasel, koji je meč završio sa 35 poena, ali je jedinog dvocifrenog saigrača imao u Vujačiću, koji je meč završio sa 10 poena.

Nakon devet odigranih utakmica u regionalnom takmičenju, Crvena zvezda ima učinak od osam pobeda i jednog poraza i prva je na tabeli, dok je Mornar došao šestog poraza u 10 odigranih mečeva i zauzima osmo mesto.