Sport

Legenda Rusije ne veruje u Dejana Stankovića: U derbiju veće šanse dajem Zenitu

Proslavljeni ruski fudbaler Andrej Kančelskis je dao svoj predviđanje uoči subotnjeg derbija
Legenda Rusije ne veruje u Dejana Stankovića: U derbiju veće šanse dajem Zenitu© RIA Novosti / Grigory Sysoev

Bivši igrač Mančester junajteda i nekadašnji reprezentativac Rusije Andrej Kančelskis u komentaru za ruski "Sport Ekspres" govorio je o predstojećem derbiju tamošnje Premijer lige između Zenita i Spartaka.

Aktuelni prvak iz Sankt Peterburga će igrati protiv Moskovljana, na čijoj klupi sedi Dejan Stanković. Ipak, Kančelskis veće šanse daje Zenitu.

"Pokušaću da pratim ovaj meč, mislim da će biti veoma interesantan. Ako govorimo o šansama timova, Zenit ima mnogo dobrih igrača koji mogu da izađu umesto povređenih. Za šta su igrači dovedeni? Očigledno ne da sede i brišu klupu. Sada im je šansa da izađu i dokažu se", rekao je Kančelskis, komentarišući očekivana odsustva Rodrigaa, Azmetova, Vendela, Glušenkova i Pedra iz redova Zenita.

"Da, ovi gubici mogu da postanu šansa za Spartak, ali oni će igrati protiv Zenita na njihovom terenu, a kao što sam ranije rekao, imaju mnogo sjajnih igrača. Prema tome, po mom mišljenju, Zenit ima veće šanse za pobedu od Spartaka", rekao je Kančelskis.

Ovaj derbi meč Premijer lige Rusije igra se 24. avgusta u Sankt Peterburgu, a posle pet kola, Zenit vodi na tabeli ruskog prvenstva sa 13 bodova. Spartak je na 4. mestu sa 10 bodova.

image