Čuvena Amerikanka predviđa kraj Đokovićeve karijere: Ako osvoji titulu u Njujorku...

Od trenutka kada je zakucao poslednji forhend u teren Karlosa Alkaraza u finalu Olimpijskih igara u Parizu, dve su struje mišljenja koja preovladavaju kada je u pitanju nastavak karijere najvećeg svih vremena

Dok neki misle da će posle osvajanja jedinog vrha koji mu je nedostajao u velelepnoj karijeri tek sada početi da dominira, drugi veruju da će Novak Đoković izgubiti motivaciju za takmičenje na najvišem nivou.

Jedna od njih je Kris Evert, legendarna američka teniserka, koja je pohvalno govorila o Đokoviću.

"Ako Novak osvoji Ju-Es open, verujem da će se penzionisati", počela je Evertova u intervjuu za "I-Es-Pi-En".

"To bi mu bio 25. grend slem trofej, nadmašio bi Margaret Kort sa kojom sada deli apsolutni rekord od 24. Nedavno je osvojio zlatnu medalju koja je bila njegov glavni cilj."

Osvajačica 18 pehara na najvećim turnirima u singlu i još tri u dublu, ipak, malo sumnja da može sve to da ponovi u Njujorku.

"Kada je u pitanju Ju-Es open, da li on za njega ima isti značaj kao Olimpijske igre? Moraće ponovo da se suoči sa veoma snažnom konkurencijom. Može li dva puta u tako kratkom roku da postigne uspeh? Posle Igara sada na Ju-Es openu?"

Teniserka koja je žarila i palila sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka nije verovala da Novak može da kompletira blistavu karijeru zlatom u Parizu.

"Verovatno je to karma. Borio se celog života, izdržao mnogo toga od medija, bio loš dečko u filmu sa Federerom i Nadalom… Zaista zaslužuje sve."

"Njegov trijumf u Parizu je kao bajka. Osvojio je Olimpijske igre posle svega to mu se dešavalo, posle operacije, posle velikih Alkarazovih uspeha kada je izgledalo da on preuzima kontrolu na vrhu muškog tenisa. Uspeti da postigne onakav nivo tenisa, kakav nismo videli cele godine u njegovoj igri, zaista je kao bajka."

Sledeći izazov je turnir u Njujorku na kojem brani trofej, a koji bi mogao da bude još jedna prekretnica.

"Bio bi epski podvig ako uspe da pobedi sada na Ju-Es openu. Novak je veoma motivisana osoba, motivisaniji od bilo koga koga sam gledala. Imao je mnogo uspona i padova u životu, u svom braku, u svojim ličnim odnosima, i verujem da je i to uticalo na njegovu motivaciju. Sve je uvek dobro razrešio. Izgleda da je sada u najboljem trenutku u dužem periodu vremena. Biće herkulovski podvig ako osvoji 25. gren slem."

Čuvena Amerikanka je istakla da nema dileme da je Đoković najveći svih vremena.

"Da se ja pitam, dozvolila bih mu da se povuče. Rekla bih mu: 'Dobro je, imaš dozvolu celog sveta da završiš karijeru'", zaključila je Evertova.

Ju-Es open je na programu od 26. avgusta do 8. septembra i igra se za nagradni fond od 75.000.000 dolara.