Sport

Đokoviću odličan žreb na Ju-Es openu: Pre finala ne može sa Sinerom, Alkarazom i Medvedevom

Novak Đoković neće moći da se sastane ni sa Janikom Sinerom ni sa Karlosom Alkarazom pre eventualnog finala, rezultat je žreba za Ju-Es open, dok će Dušan Lajović već na startu morati da igra protiv Danila Medvedeva
Đokoviću odličan žreb na Ju-Es openu: Pre finala ne može sa Sinerom, Alkarazom i MedvedevomGetty © Sarah Stier / Staff

Organizatori poslednjeg grend slema u sezoni objavili su ishod glavnog žreba, a Đoković će kao drugi nosilac i branilac trofeja na startu turnira igrati protiv kvalifikanta.

U drugom kolu je moguć srpski okršaj, jer će Novaka čekati meč protiv boljeg iz duela Lasla Đerea i Nemca Jan-Lenarda Štrufa. Eventualno treće kolo bi moglo da dovede do meča sa 28. nosiocem, Australijancem Aleksejem Popirinom.

Mogući rivali u četvrtom kolu su Ben Šelton, Roberto Bautista Agut i Franses Tijafo. Najveći favoriti da stignu do četvrtfinala i duela sa Đokovićem su Andrej Rubljov i Grigor Dimitrov, dok bi u potencijalnom polufinalu Novaka mogao da čeka meč sa četvrtim nosiocem, Aleksanderom Zverevom.

To znači da su u gornjoj polovini žreba i Siner i Alkaraz, ali i Danil Medvedev i Stefanos Cicipas. Upravo bi u četvrtfinalu moglo da dođe do meča između Medvedeva i Sinera, dok je duel Sinera i Alkaraza moguć u polufinalu.

Što se tiče ostalih srpskih tenisera, Miomir Kecmanović u prvom kolu igra protiv Japanca Nišioke, a ako pobedi, čeka ga bolji iz meča Lorenca Muzetija i Rajlija Opelke.

Težak žreb je dobio Dušan Lajović, koji na startu igra protiv Danila Medvedeva, osvajača Ju-Es opena 2021. godine. Još se čeka ishod kvalifikacija, u kojima se nalazi Hamad Međedović.

image