Partizan samo ređa evropske poraze: Gent pobedio, a nije mnogo pokazao

Fudbaleri Partizana poraženi su u prvom meču plej-ofa za plasman u Ligu konferencije, pošto ih je Gent u Beogradu savladao minimalnim rezultatom

Fudbaleri Partizana poraženi su od Genta rezultatom 1:0 u prvom meču plej-ofa za plasman u Ligu konferencije.

Partizan je prvu veliku šansu imao već u 4. minutu, ali je Mateus Saldanja loše šutirao sa ivice šesnaesterca.

Kazna za promašaj stigla je u 16. minutu, kapiten gostiju Sven Kums je centrirao, a u gužvi pred golom najbolje se snašao Omri Gandelman i udarcem glavom sa peterca poslao loptu u mrežu.

Saldanja je propustio odličnu šansu i u 58. minutu, kad je posle dodavanja Ksandera Severine šutirao loše sa desetak metara.

Rezervista Milan Lazarević je minut po ulasku u igru mogao da izjednači, ali je loše šutirao sa 10 metara iz odlične pozicije.

U 90. minutu još jedan rezervista Đorđe Jovanović nije uspeo da pošalje loptu u gol sa pet metara, pa će Partizan u Belgiji gostovati sa golom zaostatka.

Revanš meč igra se u sredu, 28. avgusta u Gentu, od 18.00 časova.

22. avg 2024 • 22:08

Kraj meča: Partizan - Gent 0:1!

Završena je utakmica u Humskoj, koju je Gandelman rešio pogotkom u prvom poluvremenu, a Partizan nije učinio dovoljno da bi taj poraz izbegao. Jako slaba igra tima Aleksandra Stanojevića, malo stvorenih prilika i Belgijanci će revanš na svom terenu dočekati sa prednošću.

Težak posao pred crno-belima da izbore mesto u Ligi konferencije ove sezone.

83' - Partizanu ističe vreme...

Još uvek Partizan ne uspeva da stvori neku konkretniju šansu. Ušao je Bibars Natho, uneo je malo živosti, ali i dalje nedovoljno da se stigne do izjednačenja.

72'- Zahid daleko preko gola

Dugo se Partizan mučio samo da priđe do Gentovog gola, a onda na kraju još jedna jako loša realizacija, jer Gajas Zahad šalje loptu na južnu tribinu.

64' - Dve izmene u Partizanu

Izlazi Saldanja, a ulazi Đorđe Jovanović. Takođe, i Grimaldo je na terenu, dok će on zameniti Zubairua.

58' - I opet Saldanja preko gola

Severina je probio po desnom boku, uspeo da povratnim pasom pronađe Saldanju, ali Brazilac sa oko 11-12 metara šutira visoko preko gola. Slaba realizacija prve zvezde Partizana.

55' - Deset minuta ničega

U nastavku jako spor ritam, gotovo ništa nismo videli, naročito ne od crno-belih. Nekoliko nervoznih poteza, guranje Saldanje koji je uspeo da izbegne žuti karton, uz par gužvi u šesnaestercu Partizana.

Počelo je drugo poluvreme!

Da vidimo može li Partizan nešto više da pokaže u nastavku meča.

Kraj prvog poluvremena - 0:1

Partizan gubi posle prvih 45 minuta i gotovo da ništa bitno nije pokazao u napadu. Sve je to sporo i tromo, bez ideje i bez kvaliteta koji bi mogao da naškodi Gentu.

39' - Opet Saldanja sa distance

I opet Brazilac šutira pored gola. Jednostavno nikakve kreativnosti nema u napadu Partizana, pa Saldanja mora da pokušava izdaleka. Ipak, slaba vajda.

33' - Nema pretnji Partizana

I ono što crno-beli uspeju da stignu do šesnaesterca rivala je mlako i bez završnice. Tako je i sada Severina ušao u kazneni prostor Genta, ali na kraju niti je centrirao, niti je izborio makar korner za Partizan.

22' - Već prva izmena u Partizanu

Goh izlazi iz igre, a umesto njega ulazi debitant Stefan Kovač. Fudbaler iz Južne Koreje nije mogao da nastavi meč.

16' - Gol, Gent vodi 1:0!

Belgijanci stižu do vođstva posle pogotka Gandelmana. Centaršut na drugu stativu, tamo Jurčević nije dobro reagovao, Izraelac uspeva da udari loptu glavom i matira Jovanovića. 

13' - Oštar start Saldanje

Vrlo grub faul Partizanovog napadača i to na sredini terena, dosta nepotrebno, a imao je sreće da mu sudija iz Azerbejdžana nije pokazao žuti karton.

6'- Saldanja preti sa distance

Povukao je Partizanov Brazilac ovaj napad, stigao je sam pred šesnaesterac, nije bio pod pritiskom, ali njegov udarac nije bio dovoljno dobar i odlazi pored gola.

Počela je utakmica

Gosti iz Belgije imaju prvi napad na meču u Humskoj.

Sastavi timova

Partizan: Jovanović - De Medina, Marković, Mujakić, Jurčević - Arijaga, Zahid - Severina, Ibrahim, Goh - Saldanja.

Gent: Roef - Gambor, Mitrović, Torunariga, Braun - Kuma, Delorž - Fadiga, Gandelman, Surdez - Gudjonsen.