Novak saznao prvog rivala u Njujorku – od Moldavca kreće u pohod na 25. grend slem

Najbolji teniser svih vremena dobio je odličan žreb za poslednji grend slem, a sada je i saznao prvog rivala na putu do 25. grend slem titule

Novak Đoković na startu Ju-Es opena igraće protiv Moldavca Radua Albota, dok će rival Hamadu Međedoviću biti Mađar Fabijan Marožan.

To je epilog nakon završenih kvalifikacija, gde je Novak čekao rivala, a Međedović prvi put u karijeri izborio glavni žreb u Njujorku.

Đoković i Albot, trenutno 138. na ATP rang-listi, nikada ranije nisu igrali, a pobednik ide na boljeg iz meča Jan-Lenard Štruf (Nemačka) – Laslo Đere (Srbija).

Poznat je i termin, pa će njih dvojica, kao i ostali igrači u donjoj polovini, nastupiti već u ponedeljak.

Svetski "broj 2" i branilac titule u "velikoj jabuci" može da bude zadovoljan žrebom jer su se u drugom delu kostura našli njegovi najveći rivali – Janik Siner, Karlos Alkaraz i Danil Medvedev.

Srbin je nedavno osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, jedini trofej koji mu je nedostajao u karijeri, pa je u Ameriku stigao sjajno raspoložen i ponovo kao jedan od najvećih favorita.

Trenutno ima 24. grend slem pehara i počinje napad na 25, čime bi se osamio na prvom mestu večne liste u obe konkurencije, jer isti broj ima i legendarna Margaret Kort.

Međedović i Marožan igrali su već jednom ove godine i srpski teniser je slavio u Štutgartu 2:1.

Potencijalno bismo mogli da gledamo dva srpska derbija u drugoj rundi, pošto pobednik ovog susreta ide na boljeg iz meča Danil Medvedev (Rusija) – Dušan Lajović (Srbija).

Ju-Es open, 144. po redu, počinje 26 avgusta, a igra se za nagradni fond od 75 miliona dolara.