Sport

Zašto to, Sineru? Posle doping skandala, otpustio članove stručnog štaba

Nakon što je dva puta pao na doping testu, prvi teniser sveta Janik Siner odlučio je da se rastane sa svojim kondicionim trenerom Umbertom Ferarom i fizioterapeutom Đakomom Naldijem, navodi "Korijere delo sport"
Zašto to, Sineru? Posle doping skandala, otpustio članove stručnog štabaGetty © Sarah Stier / Staff

Samo nekoliko dana nakon što se posle pet meseci ćutanja saznalo za Sinerovo "padanje" na dva doping testa, cenu su platili njegovi saradnici.

Jedan od njih, pomenuti Naldi, navodno je bio krivac zašto je u Sinerovim nalazima od 10. i 18. marta bilo nedozvoljene supstance klostebola.

U svojoj odbrani, Siner je isticao da je Naldi naneo sprej za ranu na prstu, koju je potom masirajući tenisera uneo u njegov organizam i tako uticao da prvi igrač sveta bude pozitivan na doping testovima.

"Korijere" navodi i da su Ferara i Naldi već neko vreme bili van njegovog stručnog štaba. Mislilo se da je to samo privremeno propuštanje nekoliko turnira, ali ispostavilo se da je postojala daleko mračnija pozadina priče - pošto je Siner već uveliko znao za svoje nalaze sa nedozvoljenom supstancom.

Sve to uoči Ju-Es opena, na kom će Siner biti prvi nosilac, a ostaje da se vidi da li će i na koji način Italijan prokomentarisati dešavanja iz poslednjih nekoliko meseca.

image