Sport

Slovenija odaje priznanje Goranu Dragiću - povlači dres sa brojem "tri"

Košarkaški savez Slovenije odlučio je da povuče dres sa brojem tri iz upotrebe, a sve u čast nekadašnjeg kapitena nacionalnog tima, Gorana Dragića
Slovenija odaje priznanje Goranu Dragiću - povlači dres sa brojem "tri"Getty © Marvin Ibo Guengoer - GES Sportfoto / Contributor

Dragić će u subotu od 20.00 odigrati svoj oproštajni meč u Hali Stožice u Ljubljani, a tom prilikom će i dres sa njegovim nekadašnjim brojem biti povučen iz upotrebe.

U dresu Slovenije, Dragić je osvojio Evropsko prvenstvo 2017. godine, a bio je izabran i za najkorisnijeg igrača tog turnira.

U NBA je nastupao punih 15 godina, od 2008. do 2023. godine, a 2020. je sa Majamijem stigao do finala u kom je bila poražena 4:1 od Los Anđeles Lejkersa. Bio je i deo Ol-star vikenda 2018. godine i član treće najbolje petorke NBA lige 2014. godine.

Na Dragićevoj oproštajnoj utakmici učestvovaće Nikola Jokić, Luka Dončić, Dirk Novicki, Stiv Neš, Dejan Bodiroga, Predrag Danilović, Aleksandar Đorđević, Marko Gudurić, Miroslav Berić i drugi.

image