Đorđe Đoković: Finale ATP turnira u Beogradu po planu, hvala Tanji Savić

Srbiju je pre nekoliko dana iznenadila informacija da će početkom novembra u Beogradskoj areni biti održan ATP turnir, u nedelji koja prethodi Završnom mastersu u Torinu

Ovu informaciju podelio je ATP na svom zvaničnom sajtu, a direktor "Belgrejd opena" Đorđe Đoković sada je potvrdio i da će finale moći da se odigra u Areni za kada je i bilo zakazano, 9. novembra.

S obzirom na to da je informacija o dobijanju licence za turnir stigla tek nedavno, bilo je neophodno prilagoditi veoma gust raspored Beogradske arene, kako bi održavanje turnira bilo moguće. Veliku pomoć u ovom segmentu pružila je i pevačica Tanja Savić, čiji koncert je trebalo da bude organizovan baš 9. novembra.

Zahvaljujući uspešnom dogovoru sa pevačicom, koncert je odložen, kako bi se i poslednji, finalni dan turnira, organizovao po planu i prema svim procedurama.

"Zbog nepredviđenih okolnosti i kasne odluke ATP, nismo imali prostora za manevar u pogledu termina našeg turnira. Iskreno smo zahvalni Tanji Savić na razumevanju i fleksibilnosti povodom promene datuma njenog koncerta. Cenimo njen profesionalizam i želimo joj puno uspeha u daljem radu, kao i nezaboravan nastup pred njenom vernom publikom", istakao je Đorđe Đoković.

Taj turnir će se igrati od 2. novembra na tvrdoj podlozi, za razliku od svih dosadašnjih izdanja Srbija opena, koji su igrani u proleće i na šljaci.

"Belgrejd open je, za sada, dvogodišnja licenca i turnir će se u ovom terminu održati i sledeće godine. Pored toga, aktivno radimo na tome da Beograd ima ne jedan, već dva ATP turnira godišnje na različitim podlogama – beton i šljaka. Optimistični smo da ćemo ovaj cilj ostvariti u bliskoj budućnosti", istakao je Đorđe Đoković.