Fudbaler podržao Palestinu, Nemci mu dali otkaz - on ih dobio na sudu: Vaš novac dajem deci Gaze!

El Gazi je poručio da će čak 500.000 evra donirati za decu u Pojasu Gaze, nakon što mu je bundesligaš krajem 2023. godine protivpravno dao otkaz povodom komentara na društvenim mrežama

Holandski fudbaler Anvar El Gazi našao se u žiži svetske javnosti prošle godine, kada je dobio otkaz od njegovog kluba Majnca, nakon komentara povodom rata u Pojasu Gaze koje je objavio na društvenim mrežama.

El Gazi, koji ima marokanske korene, je tada "osudio smrti civila, antisemitizam, okupaciju, aparthajd i genocid", što je bio povod za nemački klub da ga kazni otkazom.

Ipak, El Gazi je prošlog meseca pobedio Majnc na sudu tvrdeći da su njegovi komentari zaštićeni slobodom govora, te je nemačkom klubu bilo naređeno da mu isplati platu i bonuse u visinu od 1.500.000 evra.

Sada, kada je El Gazi očito dobio izvesnu svotu novca od Majnca, odlučio je da pošalje poruku na društvenim mrežama i tako se dodatno obrati i svom nekadašnjem klubu.

"Nakon što sam danas primio značajnu uplatu od Majnca, želeo bih da razjasnim da se moja pravna bitka sa Majncom nikada za mene nije odnosila na novac. Iskoristio bih ovaj trenutak da se zahvalim Majncu za dve stvari. Prvo, za značajnu finansijsku isplatu, od čega će 500.000 evra biti iskorišćeno za finansiranje projekata za decu u Gazi. Nadam se da će Majnc, uprkos njihovim uzastopnim neuspelim pokušajima da izbegnu plaćanje, utešiti saznanje da su, preko mene, finansijski doprineli u pokušaju da život deci Gaze učini malo podnošljivijim. Drugo, u pokušaju da me ućutkaju, čineći moj glas još glasnijim za potlačene i bezglasne u Gazi", poručio je El Gazi, odnedavno novi fudbaler Kardifa.